Quantcast

Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl gaisro Kauno atliekų įmonėje

  • Teksto dydis:

Prokuratūra penktadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl ketvirtadienio vakarą kilusio gaisro Kaune veikiančioje pavojingų atliekų perdirbimo įmonėje „Žalvaris“.

Tyrimo metu bus siekiama išsiaiškinti gaisro kilmės priežastis, padarytą žalos dydį bei asmenis, kurių veiksmai, arba priešingai – neveikimas, tiesiogiai sietini su kilusiu gaisru ir jo pasekmėmis, teigiama Generalinės prokuratūros pranešime.

„Dėl galimai pažeistų teisės aktų nustatytos aplinkos apsaugos, statinių, kuriuose saugomos pavojingos medžiagos, priežiūros ir naudojimo taisyklių pažeidimų galėjo būti padaryta didelė žala žmonėms ir gamtinei aplinkai“, – rašoma jame.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už aplinkos apsaugos arba gamtos išteklių naudojimo arba statinių, kuriuose naudojamos ar saugomos pavojingos medžiagos arba kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar vykdoma pavojinga veikla, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimą.

Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Kauno valdybos ikiteisminio tyrimo pareigūnų grupei. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

 

 

Tyrimą, siekiant nustatyti žalą žmonėms bei aplinkai, pradėjo ir Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, įmonėje „Žalvaris“ kilusio gaisro plotas apėmė daugiau nei 10 tūkstančių kvadratinių metrų. Jo metu degė trijuose gamybiniuose cechuose esančios atliekos – panaudoti tepalai, polietilenas, plastikas, kitos atliekos.

Penktadienio rytą pareigūnai pranešė, kad kilęs gaisras suvaldytas, atliekami baigiamieji darbai.

Didelis gaisras Palemono gatvėje esančioje atliekų tvarkymo įmonės aikštelėje kilo apie 21.53 valandą.

Gaisrą gesino gausios ugniagesių pajėgos – daugiau kaip septynios autocisternos.

 

 

Kauno gyventojai ketvirtadienio vakarą gavo įspėjamuosius pranešimus apie galimą oro taršą. Žmonės paraginti vengti buvimo lauke, užsidaryti langus. Mieste, net ir nuo gaisravietės nutolusiuose rajonuose, buvo jaučiamas plastiko, svylančių laidų kvapas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liuks

liuks   portretas
naikinamLIETUVA ,,,bet taip mylim UKRAINĄ

tai

tai portretas
suskirstytu atlieku negalima vezt i savartynus o vezti ir rusiuoti kartonas stiklas metalas plastikas ir tai atskiri taskai bei transportas tai paprasciau sukurt gaisra lieka kuras darbo sanaudos nes vairuotoju truksta stai ir viskas lieka tik sutaupytas babkes atidet /teisingumui/ kuris uz aciu gali tik iremint IM...===

tikiu mokslu ir vikipedija kas yra prokuratūra

tikiu mokslu ir vikipedija kas yra prokuratūra portretas
Prokuratūra – valstybės institucija, kurios paskirtis – vykdyti baudžiamąjį persekiojimą. Prokuratūra vykdo iš esmės jurisdikcines ir kitas funkcijas. Prokuratūra padeda užtikrinti teisėtumą ir teismui vykdyti teisingumą. na manau, kad čia tik dalis tėsos, o kitą tiesą manau prokurorai elektros kėdėj ar su lituokliu į subine jums papasakotu visai kitą vikipėdija
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių