Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai dominavo Europos jaunimo karatė kiokušin pirmenybėse

2009-12-06 15:33
Lietuviai dominavo Europos jaunimo karatė kiokušin pirmenybėse
Lietuviai dominavo Europos jaunimo karatė kiokušin pirmenybėse / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Vilniuje vykusiame pirmajame Europos jaunimo (iki 22 metų) karatė kiokušin čempionate lietuviai iškovojo daugiausia medalių - aštuoniolika.

Lietuvos kovotojai laimėjo 5 aukso, 5 sidabro ir 8 bronzos apdovanojimus. Čempionato dalyviai „Siemens“ arenoje rungėsi tik kumitė (pilno kontakto kovos) varžybose.

Europos jaunimo čempionais tapo Kęstutis Radvila (svorio kategorija iki 80 kg.), Mindaugas Astrauskas (iki 75 kg.), Rūta Brazdžionytė (iki 60 kg.), Rita Pivoriūnaitė (iki 55 kg.) ir Nora Vaznelytė (virš 65 kg.).

Tituluočiausia savo kartos Lietuvos karatė kiokušin kovotoja R.Pivoriūnaitė, šiemet žemyno suaugusiųjų pirmenybėse pelniusi aukso medalį kata (kovinių pozų) rungtyje, finalinėje kovoje Vilniuje sulaukė įnirtingo ukrainietės Natalijos Mutinos pasipriešinimo.

Lietuvė teisėjų sprendimu pranoko Europos vicečempionės titulą turinčią varžovę tik po papildomo laiko. „Ėjau į šitas varžybas tikėdamasi laimėti. Žinojau, kad varžovė bus stipri, nes jau esu su ja kovojusi, todėl iš anksto laukiau sunkios kovos“, - teigė R.Pivoriūnaitė.

Sportininkė aiškino, kad susikaupti kovoms "Siemens" arenoje jai buvo sunkiau nei dalyvaujant varžybose užsienyje. „Negaliu pasakyti, kad žiūrovų palaikymas man būtų labai svarbus - per varžybas aš girdžiu tik savo trenerį. Man geriau kovoti užsienyje, kur būna mažiau pažįstamų veidų“, - sakė R.Pivoriūnaitė.

Pirmą kartą surengtame jaunimo čempionate iš viso varžėsi 139 kovotojai iš 14 Europos valstybių. Organizuoti naujas pirmenybes pasiūlė Lietuva. Iki šiol vykdavo tik Europos jaunių (iki 18 metų) ir suaugusiųjų karatė kiokušin čempionatai.

„Projektas pasiteisino. Lietuvos sportininkai bręsta lėčiau nei pietiečiai, ir mes pastebėjome, kad po jaunių turnyrų jiems iš karto varžytis su suaugusiais būna dar anksti. Džiugu, kad Lietuvoje yra daug jaunųjų kovotojų, einančių mūsų žvaigždžių Donato Imbro ir Margaritos Čiuplytės pėdomis“, - teigė Europos karatė organizacijos viceprezidentas Romas Vitkauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų