Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė baigė atostogas

2011-07-26 19:56

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau rengiasi Europos čempionato finalo turnyrui – šiandien Druskininkuose prasidėjo pirmoji treniruočių stovykla.

Kandidatų į pagrindinę sudėtį sąraše – 20 krepšininkų: Mantas Kalnietis, Tomas Delininkaitis, Martynas Pocius, Mindaugas Kuzminskas, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas (visi – Kauno „Žalgiris“), Martynas Gecevičius, Renaldas Seibutis, Simas Jasaitis, Artūras Jomantas, Jonas Valančiūnas (visi – Vilniaus „Lietuvos rytas“), Šarūnas Jasikevičius (be klubo), Rimantas Kaukėnas, Kšyštofas Lavrinovičius (abu – Sienos „Montepaschi“), Deividas Gailius (Bolonijos „Canadian Solar“), Mindaugas Lukauskis (Oldenburgo „EWE Baskets“), Darius Songaila (Stambulo „Galatasaray“), Donatas Motiejūnas (Trevizo „Benetton“) ir Marijonas Petravičius (be klubo), Darjušas Lavrinovičius (Maskvos CSKA).

18 krepšininkų į Druskininkus susirinko sekmadienį. Šiandien prie komandos turėtų prisidėti R.Kaukėnas, o Š.Jasikevičius atvyks į antrą treniruočių stovyklą, kuri prasidės liepos 24-ąją Palangoje.

Per pirmą susirinkimą vyriausiasis treneris Kęstutis Kemzūra išdėstė savo vertybes, darbo principus, informavo apie drausmės taisykles. Žaidėjai buvo paprašyti dirbti iš visų jėgų, kad stovykloje praleistas laikas būtų išnaudotas maksimaliai. Komandos kapitonu visuotiniu sutarimu perrinktas R.Javtokas.

Daugiausiai dėmesio per šią treniruočių stovyklą bus skirta fiziniam pasirengimui, šiek tiek laiko – taktikai.

Bičiulius aplankė ir Druskininkuose reabilitaciją po kelio operacijos atliekantis Kauno žalgirietis Jonas Mačiulis.

Kartu su rinktinės treniruočių stovyklos pradžia startavo ir jos tradicinis oficialus dienoraštis „Krepšinio širdis“. Svetainėje www.krepsiniosirdis.lt bus galima rasti gausybę unikalių rinktinės gyvenimo akimirkų, užfiksuotų ilgamečio Lietuvos krepšinio rinktinės fotografo Tomo Tumalovičiaus nuotraukose ir vaizdo reportažuose.

T.Tumalovičiaus teigimu, dienoraščio tikslas – parodyti krepšininkų kasdienybę kuo įdomiau, kad žmonės pamatytų ne vien įprastus treniruočių ir žaidimų vaizdus, bet ir stovyklos užkulisius – nuoširdžius krepšininkų pašnekesius apie gyvenimą, laisvalaikį. „Fotografijomis norisi perteikti džiaugsmą, o tuo pačiu – ir sunkų krepšininkų darbą, atskleisti kiekvieno žaidėjo ir trenerio asmenybę“, – sakė T.Tumalovičius, pripažinęs, kad fotografuojant rinktinės stovyklą dažnai tenka laviruoti, išlaikant ribą tarp privatumo ir viešumo, bandant rasti aukso vidurį ir netrikdant įprasto komandos darbo ritmo.

Pirmąsias kontrolines rungtynes Lietuvos krepšininkai žais naujoje Klaipėdos arenoje rugpjūčio 4 d. su Slovėnijos rinktine.

13 d. Madride ir 18 d. Kaune, „Žalgirio“ arenoje, numatyti draugiški mačai su 2009-ųjų Europos čempionais ispanais.

Europos pirmenybių finalo turnyrą mūsiškiai pradės rugpjūčio 31 d. A grupėje Panevėžyje su Lenkijos, Didžiosios Britanijos, Turkijos, Ispanijos ekipomis ir atrankos varžybose 2-ąją vietą užėmusia komanda (Portugalija, Vengrija arba Suomija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų