Pereiti į pagrindinį turinį

Kino klube – „Už mūsų meilę“

2015-12-01 08:07 diena.lt inf.
Stopkadras

Gruodžio 2 d. 19 val. kino klubas „8 ½“ kviečia visus į rež. Maurice Pialat filmą „Už mūsų meilę“ (1983 m., Prancūzija), kuriame vaidina legendinė prancūzų aktorė Sandrina Bonnaire.

Šis filmas pelnė Louise’o Delluco prizą režisieriui bei Cezario apdovanojimą už geriausią filmą ir aktorės debiutą. Penkiolikmetė paauglė Siuzana išgyvena sunkų laikotarpį. Tėvas, prie kurio ji labai prisirišusi, išeina iš namų, motina vis giliau grimzta į depresiją, brolis, tapęs šeimos galva, žodžiais ir smūgiais auklėja seserį.

Vienintelis dalykas, teikiantis Siuzanai laimės ir malonumo – tai seksas. Ji keičia meilužius, bet nei vieno neįsimyli. Siuzanai tai yra vienintelis prieglobstis, saugantis ją nuo problemų šeimoje ir slegiančios Prancūzijos provincijos pilkumos. Kad nuramintų aistras šeimoje, kylančias dėl tokio lengvabūdiško gyvenimo būdo, ji sutinka ištekėti. Suvaidinusi šiame stipriame filme S. Bonnaire tapo tarptautine kino žvaigžde. 

Filmo „Už mūsų meilę“ režisierius, kartą apibūdintas kaip prancūzų režisieriaus Jeano Renoiro įpėdinis, Mauricas Pialatas yra žinomas kaip kūrėjas, atskleidęs nemaloniąsias šeimyninių santykių ir Prancūzijos visuomenės aspektus, kurie stebina įžvalgumu ir brutalumu.

Režisierius debiutavo 1968-iais, sukūręs vaidybinį filmą „Nuoga vaikystė“ (L'Enfance nue) – verito stiliaus dramą, kurioje vaidino neprofesionalūs aktoriai. Šis gilus, „Naujajai bangai“ būdingas realizmo žvilgsnis buvo negailestingas savo išskirtiniu dėmesiu nepatrauklioms gyvenimo realybėms ir pelnė M. Pialatui tarptautinę šlovę.

Organizatoriai kino mėgėjų lauks Klaipėdos kultūros fabrike. Kino vakaras – mokamas. Bilietus galima įsigyti prieš kino seansą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų