Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmasis animacijos festivalis Baltijos šalyse duris atvėrė Klaipėdoje

wikimedia.org nuotr.

Klaipėdoje prasidėjo tarptautinis Baltijos ir Šiaurės šalių animacijos ir vaizdo žaidimų festivalis „Nuostabi nerūpestinga šalis“. Tai pirmasis toks festivalis ne tik Lietuvoje, bet ir visame Baltijos jūros regione.

Per keturias festivalio dienas, nuo ketvirtadienio iki sekmadienio Klaipėdos Kultūros fabrike bus parodyta 10 trumpametražių ir ilgametražių animacinių filmų. Dauguma jų Lietuvoje bus rodomi pirmą kartą.

„Mes siekiame populiarinti animacijos žanrą ne tik Lietuvoje, bet ir visam regione. Norime šitą festivalį išauginti iki regioninio, tarptautinio lygio. Tai neįvyksta pirmais metais, bet toks yra mūsų siekis. Ir norėtumėme taip pat skatinti bendrų filmų ir bendrų videožaidimų gamybą tarp Baltijos jūros šalių ir Šiaurės šalių“, – kalbėjo festivalio vadovė Laura Almantaitė.

Kruopščiai atrinkti festivalio filmai, pasak organizatorių, skirti visai šeimai. Festivalį pradėjo suomių ir prancūzų sukurtas animacinis filmas „Muviai Rivjeroje“. Žiūrovai taip pat išvys Danijos, Švedijos, Estijos, Japonijos animacijos.

Filmas „Pasaka apie princesę Kagują“ vadinamas animacijos perlu. Jis sukurtas remiantis viena seniausių japonų pasakų apie mažą mergaitę, ieškančią savęs. Šiemet šis filmas nominuotas Oskarui.

Penktadienį klaipėdiečiai ir svečiai bus pakviesti ir į lietuviško animacinio filmo premjerą – „Akmens ir garo miestai“. Tai Andriaus Tapino fantastinio romano „Vilko valanda“ ištraukos perkėlimas į trumpo metro animaciją. Patiems mažiausiems žiūrovams bus skirtas visas sekmadienis. Festivalyje vyks ir seminarai.

„Labai smagu, kad sulaukėme svečių ir iš Prancūzijos. Svečias ves seminarą apie tai, kaip konstruoti ir papasakoti istoriją ,kad būtų galima ją adaptuoti videožaidimams ir animacijai ir komiksams. Turės būt labai įdomus ir nuotaikingas seminaras“, – sakė L. Almantaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų