Quantcast

Tapti meninio tyrimo dalimi

  • Teksto dydis:

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras liepos 1 d. 18.30 val. kviečia visus norinčius dalyvauti kolektyviniame pasivaikščiojime po Klaipėdą ir tapti meninio tyrimo „Die Like A Country“ dalimi. Renginio autorė – šiuo metu centre reziduojanti menininkė iš Švedijos Gemma Hansson Carbone.

„Die Like A Country“ (liet. „Mirti kaip šaliai“) – intymus bei įtraukiantis kolektyvinis pasivaikščiojimas istoriniais ir geografiniais Klaipėdos miesto kraštovaizdžiais.

Šis meninis tyrimas yra paremtas judėjimu tarp tam tikrų materijų: išorės ir vidaus, intymumo ir politikos, kito ir savęs, balso ir peizažo, laiko ir erdvės.

G. H. Carbone auditorijai siūlo kolektyvinį žmogaus ir teritorijos, kurioje jis ar ji gyvena, santykio tyrinėjimą.

Unikalų meninį tyrinėjimą, kuriant tai, ką vadiname „nematoma architektūra“ sudaryta iš žodžių, veiksmų, perspektyvų, žvilgsnių.

Tikimasi, kad šioje „nematomoje architektūroje“ bus galima patirti ir „Angelus Novus“ (liet. „Istorijos angelas“) apraišką.

Tarytum „leonardišką“ apreiškimą, kuris mus nustebina pačioje netikėčiausioje vietoje: gatvėje, take ant kalno, priešais muziejų ar parduotuvę, aikštės pakraštyje ar greitkelio pradžioje, ar net virtuvėje, gal stovėjimo aikštelėje.

„Angelus Novus“ yra čia tam, kad papasakotų „mirštančios šalies istoriją“, o mums patiems tereikės tik sekti prisiminimų, pėdsakų, pranašysčių, vizijų ir griuvėsių taku.

G. H. Carbone – Švedijos ir Italijos menininkė bei režisierė. Ji Geteborge (Švedija) yra įkūrusi tarpdisciplininę menininkų platformą „Naprawski“.

G. H. Carbone pati dalyvauja, arba yra bendraautorė, įvairiuose tarptautiniuose meno projektuose.

Pastarieji meno projektai taip pat praturtina ir atveria naujas – jos pačios kuriamo meno praktikos ir tyrimų perspektyvas.

Renginys yra nemokamas, tačiau privaloma e. registracija https://shorturl.at/yFSW6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių