Kelionių agentė 28-erių Kristina Gintarė neseniai grįžo iš kelionės po Pietryčių Aziją. Mianmare radusi lietuviams dar mažai žinomų egzotinių vaisių ji pabandė sukurti neįprastą puokštę.
Idėja taip "užkabino", kad ji kompoziciją nutarė padovanoti ir savo draugams gimtadienio šventės proga. Kol kas moteris jomis neprekiauja, tačiau jau spėjo sulaukti aplinkinių prašymų pagaminti dar ką nors originalaus.
"Sugalvoti kažką naujo būtų sunku, jau anksčiau buvau mačiusi vienos kaunietės gaminamas skanias puokštes, o prieš kelias savaites, kai svečiavausi Mianmare, akį patraukė viena originali kompozicija. Tad ši veikla nėra kažkokia naujovė. Tiesiog pamaniau, kodėl gi nepabandžius jos uostamiestyje?" – garsiai svarstė pašnekovė.
Su floristika nieko bendro neturinti jauna moteris tiesiog eksperimentuoja ir skanias puokštes kuria pasitelkdama vaizduotę.
Pirmąją K.Gintarės kompoziciją sudarė iš Mianmaro parsivežti egzotiniai vaisiai, tai yra kertuotis, kitaip dar vadinamas "dragon fruit" (liet. drakono vaisius), primenantis didelį gėlės žiedą, ličiai, panašūs į vynuoges, garcinijos ir kiti.
"Vaisiai ir daržovės – ne tik skanūs, jie yra labai išvaizdūs, gal netgi gražesni už gėles", – šyptelėjo klaipėdietė.
Tokios puokštės – gana sunkios, gali sverti apie kilogramą ar daugiau, o jų kaina priklauso nuo "ingredientų".
"Jos gali būti ir brangesnės už tradicines puokštes, tačiau turi kur kas daugiau naudos. Šiuos kūrinius gali valgyti ir būti sveikas. Visa kita tėra fantazijos reikalas", – pastebėjo pašnekovė.
Tiesa, tokia skani dovana turi ir savo galiojimo laiką. Dažniausiai patariama ją kuo greičiau suvalgyti.
Naujausi komentarai