Pereiti į pagrindinį turinį

Apie švietimo ateitį – iš ministro lūpų

2009-03-04 09:00
Apie švietimo ateitį – iš ministro lūpų
Apie švietimo ateitį – iš ministro lūpų / Gedimino Bartuškos nuotr. Naujienos: G.Steponavičiaus apsilankymo Klaipėdoje tikslas – pristatyti numatytas reformas švietimo srityje.

Klaipėdoje vakar lankęsis švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius mokytojams, moksleiviams, studentams ir ugdymo įstaigų vadovams žadėjo, kad jų gyvenimas tik gerės.

Ministras uostamiestyje praleido visą dieną, nes norėjo susitikti su kuo daugiau švietimo bendruomenės narių.

Su Klaipėdos aukštųjų mokyklų studentais ir vadovais susitikęs G.Steponavičius pristatė aukštojo mokslo reformą, atsakė į labiausiai rūpimus studentų klausimus. Sulaukęs kritikos, kad dėl aukštojo mokslo reformos daugelis studentų turės gyventi skolon, nes reikės imti paskolas mokėti už mokslą, ministras nusipelnė ir studentų pagyrų. Jaunuomenė džiaugėsi iš G.Steponavičiaus lūpų išgirdusi, kad netrukus teisės aktais bus atskirtos socialinės ir skatinamosios stipendijos, todėl pastarąsias gaus daugiau studentų.

Ministro dėmesio sulaukė ir Klaipėdos gimnazijų bei vidurinių mokyklų abiturientai, kuriems labiausiai rūpėjo brandos egzaminų pokyčiai.

Bene karščiausias susitikimas vyko su miesto mokyklų mokytojais ir Klaipėdos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos nariais. Ir juos, ir mokyklų vadovus G.Steponavičius tikino, kad šiais krizės laikais, kai daugeliui darbuotojų atlyginimai yra mažinami, mokytojų algos bus didinamos. Nuo šių metų pradžios pedagogų atlyginimai padidėjo 10 proc.

"Šiemet visai Lietuvos švietimo sistemai skirta 7,4 mlrd. litų. Tai yra 960 mln. daugiau nei praėjusiais metais, todėl reikia tikėtis, kad bus tik geriau", – tikino G.Steponavičius.

Jis taip pat žadėjo, kad šios kadencijos Vyriausybė ir jis pats dės visas pastangas kelti pedagogo profesijos prestižą, iš mokyklų uiti popierizmą ir biurokratiją, ugdymo įstaigose gerinti psichologinę atmosferą, grąžinti į mokyklas jaunus mokytojus.

Vizito Klaipėdoje metu G.Steponavičius taip pat buvo susitikęs su Klaipėdos universiteto rektoriumi Vladu Žulkumi, LCC tarptautinio universiteto bendruomene.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų