Pereiti į pagrindinį turinį

Ar rinkliava teisėta – spręs pavasarį

2009-01-29 09:00

Bylos dėl rinkliavos už atliekų išvežimą ir tvarkymą Klaipėdoje teisėtumo nagrinėjimas nepasistūmėjo į priekį. Vakar jis atidėtas antrą kartą.

Išaiškinti, ar uostamiesčio savivaldybės patvirtinta rinkliava už atliekų surinkimą teisėta, pernai teismo paprašė Seimo nariai Vytautas Čepas ir Irena Šiaulienė.

Jų nuomone, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras neturi teisės rinkti mokesčio iš klaipėdiečių. Taip pat siekiama išsiaiškinti, ar rinkliavos, kuri nustatoma pagal gyvenamojo būsto plotą, o ne jo gyventojų skaičių, skaičiavimo būdas teisingas.

Tokią poziciją palaiko ir trečiuoju asmeniu byloje dalyvauja Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

Tačiau Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro advokatas Virgilijus Kaupas paprašė trečiuoju asmeniu byloje patraukti Lietuvos Respublikos Vyriausybę, kad ši išsakytų savo poziciją rinkliavos klausimu. Anot jo, kai kuriuose miestuose ji skiriasi nuo Klaipėdos.

K.Vintilaitės manymu, dar vieno Vyriausybės atstovo nereikia. Ji vykdo savo pareigas ir užtikrina, kad savivaldybės laikytųsi įstatymų. V.Kaupo prašymą ieškovai įvertino kaip tyčinį bylos nagrinėjimo vilkinimą.

Teisėjų kolegija patenkino advokato prašymą. Sprendimą ji motyvavo, kad ginčo išaiškinimas netrukdytų Lietuvai vykdyti bendrą atliekų tvarkymo politiką su Europos Sąjunga.

Bylos nagrinėjimas bus tęsiamas kovo 10-ąją.

Pasak K.Vintilaitės, kuo pasibaigs teisminis ginčas Klaipėdoje, laukiama ir kituose šalies miestuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų