Pereiti į pagrindinį turinį

Ar uostamiesčio darželiuose vaikai saugūs?

2012-08-10 18:09
Ar uostamiesčio darželiuose vaikai saugūs?
Ar uostamiesčio darželiuose vaikai saugūs? / Vytauto Petriko nuot.

Nors nepažįstamasis Kaune iš vaikų darželio niekieno netrukdomas išsivedė penkiametę mergaitę, Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovai tikina, kad uostamiestyje tai būtų sunkiai įmanoma.

Susirinks ir aiškinsis

Uostamiesčio merą laikinai pavadavęs vicemeras Artūras Šulcas teigė, kad teks šaukti Švietimo darbuotojų susirinkimą ir aiškintis, ar tikrai mūsų darželiuose yra visiškai užtikrintas vaikų saugumas.

„Tokie kalbėjimai su kolegomis iš Švietimo skyriaus vyksta nuolat. Yra įstatymai, yra darželių vidaus taisyklės, bet kol nieko neatsitinka, tol viskas taip ir vyksta bendru susitarimu. Pavyzdžiui, Belgijoje net vidurinės mokyklos moksleivis iš pastato negali išeiti savarankiškai“, – teigė A.Šulcas.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė tvirtino, jog uostamiestyje vaiką iš darželio gali pasiimti tik tėvai.

Jeigu jie išvyksta, prieš kelionę turi palikti prašymą, kuriame įpareigoja tam tikrą žmogų pasiimti vaiką iš darželio.

Klaipėdoje incidentų nebuvo

Teigiama, kad paprastai auklėtojos pažįsta tėvus ir, jeigu kas nors ateina iš pašalės, įstaigos darbuotojos turi susisiekti su tėvais. Kitaip vaikų neatiduoda.

Su ikimokyklinukais, pasak L.Prižgintienės, elgiamasi atsargiai.

„Auklėtojos prisiima atsakomybę už vaikų saugumą. Net nepilnamečiams broliams ar seserims darželinukų neleidžiame išsivesti. Užfiksuotas tik faktas, kai vaikas savavališkai išėjo iš darželio, auklėtoja tuomet buvo nubausta už nepriežiūrą. Tokių didelių incidentų, kaip Kaune, mes nesame turėję“, – tvirtino L.Prižgintienė.

Būna, kai tėvai išsiskyrę ir vienam tėvų su vaiku yra apriboti pasimatymai. Tokiais atvejais vaiko auklėtojos neatiduoda.

Saugikliai – sutartyje

Pasak uostamiesčio vaikų darželio „Puriena“ direktorės Virginijos Letukienės, tai, kas nutiko Kaune, įmanoma ir Klaipėdoje.

„Pasitaiko, kad mūsų dėmesys priblėsta, ypač vasarą, kai vaikai migruoja po kitus darželius. Bet šiaip saugikliai yra. Su šeima sudaroma sutartis, kurioje parašyta, kad vaiką atiduoti galima tik patiems tėvams arba tėvų su auklėtoja supažindintiems asmenims“, – tvirtino direktorė.

Tai yra Klaipėdos savivaldybės tipinė sutartis, paruošta visoms ikimokyklinėms įstaigoms.

„Ir ten jokių interpretacijų būti negali. Pedagogams esame griežtai pasakę: nepažįstate atėjusio pasiimti vaiko žmogaus, skambinate tėvams“, – tikino V.Letukienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų