Pereiti į pagrindinį turinį

Atostogų sezonas – darbymetis kišenvagiams

2013-06-20 23:59
Atostogų sezonas – darbymetis kišenvagiams
Atostogų sezonas – darbymetis kišenvagiams / BFL nuotr.

Į policiją kreipiasi vis daugiau nuo kišenvagių nukentėjusių klaipėdiečių. Pavogti pinigai ar dingę asmeniniai daiktai dažniausiai būna tik didelių rūpesčių pradžios ženklai. Daugiausiai problemų sukelia prarasti dokumentai.

Apvogė senų rūbų parduotuvėje

"Išėjusi iš parduotuvės pastebėjau atsegtą rankinę, piniginės joje nebebuvo", – pasakojo klaipėdietė Lina ir pripažino nesitikėjusi, jog dienos metu ją galėjo apiplėšti. Mergina prisiminė apie vagystę iš karto pranešusi parduotuvės darbuotojoms.

Kadangi toks incidentas šiose patalpose nebuvo pirmasis, Linai buvo atsakyta, jog ji susidūrė su ilgapirščiais.

"Didelių finansinių nuostolių nepatyriau, tačiau nemažai laiko atėmė naujų dokumentų gavimo procesas", – nusivylimo neslėpė klaipėdietė. Kaip ir didžioji dalis nukentėjusiųjų, mergina savo piniginės taip ir neatgavo.

Taikinys – masiniai susiėjimai

"Jei jauti, jog kas nors prie tavęs spaudžiasi, kvėpuoja į nugarą, nors aplinkui pakanka vietos, gali įtarti, kad tai kišenvagis", – pastebėjo 2-ojo policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas Vitalijus Čeponas.

Pareigūnas pabrėžė, kad vagys dažniausiai tikisi greitos materialinės naudos, todėl ir dingsta piniginės, telefonai ar kiti vertingi daiktai.

Ilgapirščiai dažniausiai darbuojasi įvairiose masinių susibūrimų vietose: švenčių metu, prekybos centruose, autobusuose. Ypač atsargiems V.Čeponas ragino būti Jūros šventės metu.

Pastebėjus, kad dingo telefonas ar piniginė, pirmiausiai derėtų išsikviesti policiją, nes po ilgesnio laiko kišenvagį pagauti sunku.

"Vogti jie eina ne po vieną ir dažniausiai jau turi surežisavę scenarijų", – patirtimi dalijosi V.Čeponas, prisimindamas, jog ir pačiam kartą teko stebėti įžūlų vagystės atvejį.

Dokumentai – galvos skausmas

Atgauti prarastus dokumentus paprastai padeda juos radę gyventojai, atnešę radinį policijai. Kitu atveju – dokumentus tenka išsiimti iš naujo.

Asmens tapatybės kortelė šiuo metu kainuoja 30, už pasą teks pakloti 150 litų.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Migracijos skyriaus Pasų poskyrio viršininkė Lilijana Preikšaitienė teigė, kad gamybos procesas trunka apie mėnesį, tačiau tuo metu galima naudotis Migracijos tarnyboje išduodamu laikinu asmens dokumentu.

Jei nurodoma svarbi priežastis – dokumentas gali būti pagamintas skubos tvarka per vieną arba penkias paras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų