Pereiti į pagrindinį turinį

Auksinį žvejų savaitgalį – pavojai

2013-03-03 11:43
Auksinį žvejų savaitgalį –        pavojai
Auksinį žvejų savaitgalį – pavojai / Vytauto Petriko nuotr.

Žvejų mėgėjų vis dar nutūptas Kuršių marių ledas šį savaitgalį gali pažerti nemalonių staigmenų. Pranašaujama, kad šiaurinėje marių dalyje ledas gali imti lūžinėti.

Auksiniu savaitgaliu žvejų vadinama šios savaitės pabaiga atneš stiprių orų permainų.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba perspėja, kad ims stiprėti vėjas. Šiaurės vakarų krypčių vėjo greitis sieks iki 15–18 m/s, o vietomis gūsiai – net 20–23 m/s.

Sinoptikai įspėjo, kad, pučiant tokiam stipriam vėjui, Baltijos jūros pakrantėje ims kilti vandens lygis, susidarys patvanka.

Šiltesnis druskingas jūros vanduo pateks į šiaurinę Kuršių marių dalį, ir jų vandens lygis ims kilti.

Todėl didžiausia grėsmė gali kilti ant ledo šiaurinėje marių dalyje žvejoti susiruošusiems žvejams.

Klaipėdiečių mėgstamos žvejybos vietos ties Kairių poligonu šį savaitgalį gali būti pavojingos. Prognozuojama, jog gali iškristi ir šlapdriba, o tai tik dar labiau tirpdys ledo paviršių.

„Po stiprių vėjų ledas gali būti vietomis sulaužytas. Mūsų pareigūnai buvo ant ledo ties Dreverna ir įsitikino, kad ledas tikrai yra plonas. Vienas iš kolegų net viena koja įlūžo. Spėju, kad po savaitgalio properšų gali atsirasti ir ties Kairių poligonu“, – tikino Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Neringos apsaugos agentūros vedėjas Justinas Stančaitis aiškino, kad įspėjamieji ženklai apie ploną ledą dar savaitės pradžioje buvo pastatyti ties Juodkrante ir Alksnyne.

„Einant farvaterio link, ledas visiškai plonas. Tačiau mūsų pusėje niekas nekimba, vos trys žvejai ties Juodkrante ant ledo sėdi“, – pasakojo J.Stančaitis.

Prognozuojama, kad ledas gali imt aižėti palei nerijos rytinę pakrantę, susidarys plyšių, atvirų kanalų, properšų.

Didžiausia žvejų koncentracija šį savaitgalį tikėtina ties Ventės ragu, nes šioje vietoje žvejai esą labiausiai džiaugiasi laimikiu.

Čia kol kas ledas yra tvirtas, jo storis siekia apie 30 cm. Tačiau žvejai perspėjami būti atsargūs.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų