Pereiti į pagrindinį turinį

Autobusams – vasaros grafikai

2013-06-04 14:15
Autobusams                – vasaros grafikai
Autobusams – vasaros grafikai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Miesto autobusai pradėjo kursuoti pagal vasaros grafikus. Tradiciškai daugiau transporto priemonių važiuos prie jūros, o mažiau – į centrinę miesto dalį.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis aiškino, kad tokie pokyčiai būtini.

„Vasarą daugiau žmonių važiuoja prie jūros. Be to, užsidaro mokyklos, prasideda atostogos. Trauka į centrinę miesto dalį yra mažesnė“, – tvirtino G.Neniškis.

Nuo birželio 1-osios ekspresas, pažymėtas 6E numeriu, visą darbo dieną kas valandą kursuos į Melnragę. Rečiau važiuos 8E greitasis autobusas – tik du kartus per dieną.

Vasaros sezonu dažniau kursuos 2A, 4, 6, 11A, 24 numeriais pažymėti autobusai. Taip pat pakeista ir 24 maršruto, kuriuo veža mažasis autobusiukas, stotelė. Į Karklę jis vyks ne iš Melnragės, o iš stotelės prie Poilsio parko.

Tradiciškai bus panaikintas 5A maršrutas. Vietoje jo atidarytas 4A, kurį aptarnaujantis autobusas važiuos iš Statybininkų prospekto Šilutės plentu į Girulius.

Vasaros sezono metu neliks ir 2B maršruto. G.Neniškio teigimu, šiuo maršrutu autobusai kursuodavo darbo dienomis. Daugiausia juo važiuodavo moksleiviai, gyvenantys Vingio gatvėje, į Gedminų gatvėje esančias mokyklas.

Vėlinamas ir 14 maršruto iš Tauralaukio paskutiniojo reiso laikas darbo dienomis ir šeštadieniais. Jo autobusas išvažiuos 22.33 val. Šeštadieniais ilgiau važiuos ir 14A maršruto autobusas.

Visomis savaičių dienomis rečiau kursuos 2, 3, 5, 7, 8, 10, 12, 15, 17, 23 autobusai. Likusių maršrutų tvarkaraščiai išliks tokie pat.

Nuo liepos vidurio klaipėdiečių laukia dar viena naujovė – pradės kursuoti naktiniai autobusai.

G.Neniškio teigimu, kada tiksliai bus pradėti organizuoti šie reisai, priklausys nuo to, ar sklandžiai vyks konkursas, ar nebus apskundimų. Vokai su dalyvių pasiūlymais bus atplėšti birželio 20-ąją.

Naktimis po miestą kursuos mažas autobusiukas. Jis išvyks iš stotelės Liepojos gatvėje, važiuos Tiltų gatve, Taikos prospektu, Smiltelės gatve iki Jūrininkų prospekto.

Darbą naktinis autobusas pradės vidurnaktį ir baigs 4 val. Jis kursuos kartą per valandą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų