Pereiti į pagrindinį turinį

"Bega" architektus kaltina susidorojimu

2008-11-18 09:00
"Bega" architektus kaltina susidorojimu
"Bega" architektus kaltina susidorojimu / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Sustabdė: skandalas kilo dėl statybų šioje miesto centrinėje dalyje esančioje teritorijoje.

Kompanijos "Bega" generalinis direktorius Aloyzas Kuzmarskis įvardijo, kas kaišioja pagalius į uosto rezervinių teritorijų plėtros ratus.

Susikirto verslo interesai

Dėl to, kad uostamiesčio savivaldybės patvirtintas Nemuno gatvės detalusis planas atsidūrė Vilniaus apygardos administraciniame teisme, A.Kuzmarskis kaltina interesų šiose teritorijose turinčius verslininkus.

Kompanijos vadovas dėl ištikusių įmonę bėdų kaltino Klaipėdos architektų sąjungos vadovę Ramunę Staševičiūtę. Esą jai užkliuvo "Bega" ruoštas detalusis planas. Dėl jo sąjunga kreipėsi į statybų inspekciją, pastaroji – į teismą.

"Šioje teritorijoje interesų turi Vilniaus, Kauno ir užsienio verslininkai. Šis sklypas priklausė bendrovei "Transrida", kurios akcijas nupirko nekilnojamojo turto bendrovė "Ogmijos centras" ir įkūrė kompaniją "Minijos centras". Šis pareiškė pageidavimą čia statyti prekybos centrą", – tikino direktorius.

Projektavo sąjungos vadovė?

A.Kuzmarskio teigimu, prekybos centro projektavimui buvo pasamdyta Klaipėdos architektų sąjungos vadovės R.Staševičiūtės projektavimo įmonė "Pilis". Tačiau išduotas sąlygas projektavimui esą apskundė Valstybinio jūrų uosto direkcija ir jos buvo atšauktos.

"R.Staševičiūtė yra visuomeninės architektų sąjungos vadovė. Tačiau ji savo privačius interesus iškelia virš uosto ir valstybės interesų", – piktinosi A.Kuzmarskis.

Nori prasmingų statinių

Šiuos kaltinimus R.Staševičūtė neigė. "Nieko panašaus. Yra "Begos" sklypas ir kitas sklypas, kuriame trys architektai rengė projektinius pasiūlymus. Čia atrastas arkliukas, kuriuo bandoma paneigti savo kaltes. Esu suinteresuota, kad "Begoje" neatsirastų statinių? Aš kaip tik suinteresuota, kad "Begoje" iškiltų gražių, prasmingų statinių, kurie puoštų miestą", – vakar kalbėjo Klaipėdos architektų sąjungos vadovė R.Staševičiūtė.

Architektė tikino, kad rengiant "Begos" sklypo detalųjį planą buvo padaryta daug pažeidimų. Kaltinimus supainiojus privačius ir visuomeninius interesus R.Staševičūtė taip pat atmetė.

"Ekspertų taryba, kurioje yra 18 architektų, atrado pažeidimų ir suformulavo nuomonę. Šiuo atveju mano požiūris sutapo. "Begos" detalusis planas yra tikrai neprofesionalus darbas, panašu, kad įmonės vadovas pats jį paišė. Tačiau Aplinkos ministerija įžvelgė dar daugiau – eilę įstatymų pažeidimų", – tikino R.Staševičiūtė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų