Pereiti į pagrindinį turinį

Biržų gatvėje - savavališkai įrengti kalneliai

2010-09-14 12:39
Patogiau: Biržų gatvėje nelegalūs "gulintys policininkai" įrengti ne vienoje vietoje.
Patogiau: Biržų gatvėje nelegalūs "gulintys policininkai" įrengti ne vienoje vietoje. / Vytautas Liaudanskis

Vairuotojus tramdo ne tik kelių policija. Privačių namų kvartale mašinoms gyventojai paspendė spąstus – įrengė nelegalius greičio slopinimo kalnelius. Vieni vairuotojai piktinasi tokia savivale, kiti – šią gatvę išvis aplenkia.

Policininkai nemato

Biržų gatvės gyventojas Mindaugas "Klaipėdai" tvirtino, kad "gulintys policininkai" čia įrengti daugiau nei prieš trejus metus, tačiau per tą laiką jie nesudomino jokios institucijos. Vyras tikino kone kasdien matantis ten patruliuojančius policininkus, todėl stebėjosi, kodėl pareigūnai apsimeta nepastebintys savavališkai įrengtų greičio ribojimo kalnelių.

"Manau, kad kalnelius pastatė kelių namų, esančių Biržų gatvėje, savininkai. Jie norėjo apriboti mašinų judėjimą prie savo namų. Kai išdygo šie statiniai, vairuotojai pradėjo važiuoti kitu keliu, kad nereikėtų gadinti automobilio įveikiant ne pagal standartus paguldytų vadinamųjų "gulinčių policininkų", – spėjo Mindaugas.

Vyras tikino, kad greitį mažinantys kalneliai ne tik neturi įspėjamųjų ženklų, bet ir yra kelio dangos spalvos, todėl naktį jų neįmanoma pastebėti.

"Esu matęs, kaip taksi vairuotojas nepristabdęs važiavo per kalnelį. Po smarkaus smūgio jis keikdamasis išlipo iš automobilio apžiūrėti, ar nepametė ratų. Kadangi ėjau pro šalį, tai dar manęs klausė, kas sugalvojo tokią nesąmonę, – tvirtino Biržų gatvės gyventojas.

Patarė skųstis

Klaipėdos kelių policijos biuro specialistas Ričardas Vinciūnas teigė, kad prieš kiekvieną greitį ribojantį kalnelį privalo būti įspėjamasis ženklas.

"Žmonės, išvydę tokius nelegalius "gulinčius policininkus", turi rašyti raštą į savivaldybę, o ten jau spręs šią problemą," – patarė R.Vinciūnas.

Pašnekovas tikino, kad pirmiausia reikia išsiaiškinti, kas savavališkai įrengė "gulinčius policininkus".

"Norint pasistatyti gatvėje greičio slopinimo kalnelį, reikia rašyti prašymą, kuris apsvarstomas Saugaus eismo komisijoje. Jei prašymui komisija pritaria, jis dar derinamas su policija, o tuomet už savivaldybės arba gyventojų lėšas įrengiami "gulintys policininkai", – tvarką aiškino Klaipėdos savivaldybės Transporto poskyrio vedėjas Rimantas Mockus.

Jis patikino iš Biržų gatvės gyventojų tokio prašymo negavęs, vadinasi, ten greičio slopinimo kalneliai įrengti nelegaliai.

Pavadino nusikaltimu

Bendrovės "Lemminkainen Lietuva" horizontalaus kelių ženklinimo padalinio vadovas Audrius Baikštys "Klaipėdai" aiškino, kad prieš kiekvieną "gulintį policininką" turi būti įspėjamasis ženklas. Pats greitį ribojantis kalnelis turi būti pažymėtas vairuotojo dėmesį atkreipiančia spalva ar šachmatų lentos raštu.

Apie įrengtus greičio ribojimo kalnelius įspėjantis ženklas kainuoja apie 200 litų, metras greičio slopinimo kalnelio – nuo 160 litų.

"Būna įvairiausių "gulinčių policininkų", tačiau svarbiausia, kad jie būtų padengti guma. Tada jie negadina automobilių,"– tikino A.Baikštys.

Greičio mažinimo kalnelius įrengiančios bendrovės darbuotojas teigė, jog yra matęs savavališkai įrengtų "gulinčių policininkų". Tokį savivaliavimą jis pavadino didžiausiu nusikaltimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų