Pereiti į pagrindinį turinį

Buvęs seimūnas E.Jurkevičius savivaldybei netiko

2013-02-25 10:55
Buvęs seimūnas E.Jurkevičius savivaldybei netiko
Buvęs seimūnas E.Jurkevičius savivaldybei netiko / DMN archyvo nuotr.

Buvęs Seimo narys Evaldas Jurkevičius, pats dar visai neseniai leidęs įstatymus, sužinojo, kad neva visiškai jų neišmano. Taip nusprendė uostamiesčio savivaldybės komisija, nepalikusi eksseimūnui jokių šansų bent kol kas gauti darbo šioje valdiškoje institucijoje.

E.Jurkevičius bandė įsidarbinti uostamiesčio savivaldybės Viešosios tvarkos skyriuje vyriausiuoju specialistu. Šiame skyriuje ieškoma pamainos vienai darbuotojų, kuri išeina motinystės atostogų.

Į Seimą antrai kadencijai nebeišrinktas klaipėdietis E.Jurkevičius yra įrašytas valstybės tarnybos rezerve, todėl jam pirmiausia ir pasiūlyta užimti šias pareigas.

Tačiau pretendentui dirbti Viešosios tvarkos skyriuje reikėjo įveikti vieną barjerą – pokalbį su komisija.

Jis buvusiam seimūnui sekėsi nekaip. „Iš 6 reikiamų balų, kad turėtume teisę jį įdarbinti, jis surinko tik 3,8. Žmogus tikrai plaukiojo, visiškai neišmanė teisės aktų. Pavyzdžiui, jis net negalėjo pasakyti, kas yra viešosios tvarkos pažeidimas, kiek laiko galima atidėti paskirtos baudos mokėjimą. Keista, kad žmogus, kuris ketverius metus dirbo Seime, leido įstatymus, pats jų neišmano“, – komentavo komisijos pirmininkas Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Jo teigimu, dabar jau bus skelbiamas konkursas Viešosios tvarkos skyriaus vyriausiojo specialisto pareigoms eiti.

Pats E.Jurkevičius svarstė, kad jei nuspręstų skųsti komisijos sprendimą, jam galbūt ir pavyktų pasiekti, kad jis būtų panaikintas.

„Tikrai turiu patirties, nes Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritoriniame padalinyje, kuriame dirbau iki patekdamas į Seimą, taip pat rašiau protokolus už pažeidimus. Tiesiog komisijos klausimai, kurie buvo tarsi buitinis pasikalbėjimas, mane išmušė iš vėžių. O V.Karmanovui reikėtų šiek tiek pasimokyti lietuvių kalbos, kad galėtų sklandžiai užduoti klausimus“, – pastebėjo E.Jurkevičius.

Jis patikino, jog komisijos sprendimo tikrai neginčys. Prieš kelias dienas buvęs parlamentaras užsiregistravo darbo biržoje ir tikisi geresnių pasiūlymų sulaukti iš privataus sektoriaus.

„Tikiuosi, kaip ir visi žmonės. Žodžiu, tarnausiu tėvynei“, – konstatavo E.Jurkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų