Pereiti į pagrindinį turinį

Dainų šventėje – ir klaipėdiečių balsai

2012-07-04 05:00
Dainų šventėje – ir klaipėdiečių balsai
Dainų šventėje – ir klaipėdiečių balsai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Tris savaitgalio dienas šalies sostinėje vyksiančiai Moksleivių dainų šventei nemenkas pajėgas subūrė ir uostamiesčio atstovai.

Vakar traukiniu į Vilnių išvyko per 400 jaunųjų choristų, kurie iškart po kelionės Vilniaus parkų aikštėse, mokyklose ir stadionuose – iš viso 22 vietose – kartu su kitų miestų moksleiviais pradėjo jungtines repeticijas.

Rytoj iš pat ryto į Vilnių traukiniu pajudės ir uostamiesčio šokėjų kolektyvai, kai kurie šventės dalyviai keliaus autobusais.

„Iš viso iš Klaipėdos į septintą kartą rengiamą Moksleivių dainų šventę Vilniuje iškeliaus 1082 uostamiesčio atributika pasipuošę ir šventiškai nusiteikę jauni žmonės“, – pasakojo geležinkelio stotyje vaikus į kelionę išlydėjusi Klaipėdos jaunimo centro direktoriaus pavaduotoja Kornelija Stasiulienė.

Vaikų apgyvendinimu ir kitais klausimais rūpinsis Klaipėdos jaunimo centro direktorius Aleksas Bagdonavičius, kuris jau keletą dienų yra sostinėje ir ten pasitinka atvykstančius klaipėdiečius.

Organizatoriai pranešė, kad pasirengimo šventei ir jos metu sostinėje budės kelių policijos ir privačios apsaugos patruliai, greitosios pagalbos ekipažai, Vingio ir Kalnų parkuose – priešgaisrinės apsaugos komandos. Vakarais bus pratęstas viešojo transporto darbo laikas, kad vaikai patogiai ir saugiai galėtų sugrįžti į nakvynės vietas. Apgyvendinimui, kaip paprastai, paruoštos mokyklos, bendrabučiai.

Šventės repertuaras žada įspūdingų reginių ir staigmenų. Dainų dieną bus dainuojamos retos, senos lietuvių liaudies dainos. Nuskambės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dainų triptikas „Oi lekia, lekia“, Vytauto Kernagio dainų kompozicija. Bus atlikti ir keli specialiai šiai Moksleivių dainų šventei atrinkti latvių ir estų kūriniai.

Šokių diena skirta liaudies ir klasikinių šokių sūkuryje atskleisti vaiko pasaulį – augimą, žaidimus, pirmuosius jausmus.

Trečiąją dieną Kalnų parke bus rengiama vakaronė.

Dainų šventės dalyviai galės pasidžiaugti ir pačia sostine – vaikams bus leidžiama nemokamai lankytis muziejuose, plaukioti laivu Nerimi, važinėtis atviru autobusu po Vilnių, pigiau pramogauti vandens parke ir vaišintis ledais.

Šiemet dainų šventė kviečia visus prisijungti ir dainuoti su šūkiu „Mūsų vardas – Lietuva“, kuris siejamas su Valstybės diena.

Tikimasi, kad į Vilniuje liepos 6–8 d. vyksiančią Moksleivių dainų šventę sugužės per 21 tūkst. renginio dalyvių ir keliasdešimt tūkstančių svečių. Tarp jų – šalių kaimynių – Latvijos ir Estijos delegacijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų