Pereiti į pagrindinį turinį

Danės skveras ir vėl atsidūrė vandalų akiratyje

2024-09-13 09:00

Danės skvere vėl niokojamas miesto inventorius – sudaužytas dar vienas stiklinis kubas. Tebėra ir kitokių vandalizmo atvejų – apipaišomi ar kitaip apgadinami suoliukai, kenčia ir vaikų žaidimų aikštelėje esanti įranga – batutai, čiuožykla, net pati aikštelės danga. Nors skvere veikia ne viena vaizdo stebėjimo kamera, situacija ne itin keičiasi.

Nuo Danės skvero atidarymo 2022 metais pasitaikė įvairių niokojimo atvejų.

Iš pradžių buvo nuniokoti suolai, juos aprašinėjo grafičiais, po to nešvankiais piešiniais buvo išmargintos ir akmens masės plokštės, taip pat nuplėšti ir sudaužyti lauko apšvietimo lempų gaubtai, kai kur liko kyšoti tik elektros laidų galai.

Tačiau nei tąkart, nei kitais atvejais kaltininkai nebuvo sučiupti.

Prabėgus dvejiems metams, situacija tik šiek tiek pagerėjo, vandalizmo atvejų mažiau, tačiau jų vis dar pasitaiko.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkosaugos skyriaus vedėjos Ingos Kubilienės teigimu, skvere veikia aštuonios vaizdo stebėjimo kameros, jų perduodamą vaizdą stebi policijos pareigūnai.

„Vandalizmo atvejų pasitaiko visame mieste, ne išimtis – ir Danės skveras. Po skvero atnaujinimo čia sudaužytas jau antras toks kubas. Sugadinti kubai bus pakeisti naujais, jau atliktos reikalingos pirkimų procedūros. Taip pat buvo apipaišyti suolai, išlaužtos elektros skydinės durelės“, – vardijo I. Kubilienė.

Neseniai Danės skvere esančiai vaikų žaidimų aikštelei remontuoti iš Klaipėdos savivaldybės biudžeto buvo panaudota apie 9,5 tūkst. eurų. Dalis batutų buvo suniokoti nepataisomai, jie buvo keičiami naujais. Vieno batuto kaina – 5 tūkst. eurų.

Dangės upės krantinių remontas, viešosios erdvės atnaujinimas iš viso kainavo 11,5 mln. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų