Pereiti į pagrindinį turinį

Danės upėje dingo burbulai

2015-08-07 11:42

Kai dėl nesaugių burbulų Danės upėje dviejų mažamečių vos neištiko nelaimė, miesto valdžia ėmėsi veiksmų. Ketvirtadienį buvo tikrinami krantinės verslininkai, siūlantys vandens pramogas.

Patikra: reidas buvo skirtas apžiūrėti, kas Danėje pasikeitė po nemalonių incidentų.

Kai dėl nesaugių burbulų Danės upėje dviejų mažamečių vos neištiko nelaimė, miesto valdžia ėmėsi veiksmų. Ketvirtadienį buvo tikrinami krantinės verslininkai, siūlantys vandens pramogas.

Klaipėdos savivaldybė kartu su Valstybine ne maisto produktų inspekcija bei Lietuvos saugios laivybos administracija trečiadienį surengė reidą, kurio metu buvo tikrinami linksmybių Danės upėje nuomotojai.

Pasirodo, gyventojams pasipiktinus nesaugiais vandens burbulais, pastarieji nuo krantinės prapuolė.

Pripučiamų burbulų savininkai patikino, kad daugiau Danės upėje šios pramogos jie nepardavinės. "Supratome, kad idėja nepasitvirtino ir iškart juos pašalinome. Džiaugiamės, kad neįvyko rimtų nelaimių", – sakė Arnoldas, vienas iš trijų nuomotojų.

Tiesa, vaikinas teigė netrukus ketinantis Danėje nuomoti valtis.

Tikrinami buvo ir vandens dviračiai. Jų savininkas Robertas Lozinskis buvo įspėtas įpareigoti savo darbuotojus drausti poilsiautojams plaukioti dviračiais daugiau nei po keturis viename.

Pasak R.Lozinskio, visus saugumo reikalavimus jis užtikrina. "Poilsiautojams nurodome plaukiojimo maršrutus, perspėjame neplaukioti apgirtusiems, o mažamečiai privalo dėvėti gelbėjimosi liemenę. Taip pat nurodome rekomendacijos, kada nebūna buriuotojų ir plaukioti dviračiais yra saugiausia", – aiškino pašnekovas.

Lietuvos saugios laivybos administracijos Pramoginės laivybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Alvydas Šilys įspėjo, esą jei vienu dviračiu ir toliau plaukios daugiau nei keturi asmenys, ši pramoga bus užrausta.

Kitąmet saugios laivybos ir pramogų Danės upėje priežiūrai miesto savivaldybė planuoja skirti naują etatą.

Kaip teigė Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos pirmininkas Algirdas Grublys, Danės upei būtinas administratorius, kuris prižiūrėtų veiklą joje: "Mano žiniomis, vakar savivaldybė patvirtino etatą šiai pozicijai".

Tiesa, šį sezoną ketinama užbaigti apsieinant tik prevencinėmis priemonėmis.

"Vietinės reikšmės vidaus vandenų kelią turi administruoti savivaldybė, tačiau kol kas tam nėra nei atskiro etato, nei konkrečių žmonių. Todėl sudaryta komisija kitąmet imsis šio reikalo. Šiuo metu administratoriumi yra paskirti "Klaipėdos paplūdimiai", tačiau tai – laikina", – aiškino A.Grublys.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pabrėžė, esą ketvirtadienio  reidas buvo skirtas apžiūrėti, kas Danėje pasikeitė po nemalonių incidentų.

Esą situacija nėra bloga ir kraštutinių priemonių, siekiant pažaboti verslininkus, imtis nereikės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų