Pereiti į pagrindinį turinį

Daržų gatvės grindinio klojimas užtruko

2014-08-13 08:41
Darbai: dalis Daržų gatvės jau išklota danga.
Darbai: dalis Daržų gatvės jau išklota danga. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Daržų gatvės akmenų grindinys klojamas lėčiau nei tikėtasi. Specialistai tikina, kad darbai užtruko todėl, kad yra atliekami itin kruopščiai – stengiamasi kuo geriau suderinti akmenis.

Negali dirbti daug

Grindinys Daržų gatvėje pradėtas kloti birželio pabaigoje. Rangovai manė, kad šiuos darbus pavyks pabaigti per mėnesį. Nors procesas kiek užtruko, nuo darbų plano nėra atsiliekama.

Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis tvirtino, kad Daržų gatvės remontas turėtų būti baigtas spalį, nors pagal sutartį galėtų tęstis ir iki Naujųjų metų.

"Ši gatvelė yra labai siaura, todėl ten kloti dangą gali tik ribotas skaičius žmonių. Du kloja gatvę, o du – šaligatvius. Darbai vyksta iš vienos ir kitos pusės", – apie darbų specifiką pasakojo vedėjas.

Anot R.Stasiulio, remontuojant Daržų gatvę, didelių nesklandumų nebuvo kilę. Susidurta tik su smulkiomis problemomis, kurios buvo išspręstos. Pavyzdžiui, klojant grindinį prie gyvenamųjų namų, reikėjo paremontuoti ir jų laiptus.

Žada komfortą

Kai kurie klaipėdiečiai piktinasi, kad Daržų gatvėje klojamas akmenų grindinys. Nepatenkinti žmonės tikina, kad vaikščioti juo bus nepatogu. Tačiau R.Stasiulis pabrėžė, kad danga buvo renkama gana ilgai. Siekta, kad ji būtų kuo patogesnė pėstiesiems.

"Akmenys yra nugludinti, todėl pėstiesiems neturėtų kilti nepatogumų. Naująja danga jau yra išklota pora šimtų metrų gatvės. Žmonės gali pabandyti paėjėti ir įvertinti", – teigė vedėjas.

Daržų gatvėje klojami Švedijoje pagaminti akmenys, kuriuos tiekia viena Vilniaus įmonė. Tinkamos dangos buvo ieškoma ir Lietuvoje, ir Kaliningrade, ir Vokietijoje.
Siekta, kad grindinys ne tik atitiktų Kultūros paveldo departamento reikalavimus, bet ir būtų patogus vaikščioti, važiuoti dviračiu, nes šia gatve kursuoja daug klaipėdiečių ir miesto svečių.

Kainuos daugiau

Pagal pirminį planą Daržų gatvė turėjo būti išklota lauko rieduliais, tačiau šio sumanymo teko atsisakyti.
Dėl naujos dangos rekonstrukcija pabrangs apie 70 tūkst. litų. Anksčiau skaičiuota, kad darbai atsieis apie milijoną litų.

Naujais akmenimis bus išgrįsta ne visa rekonstruojama Daržų gatvė. Apie 200 kv. metrų plote bus pakloti akmenys, kurie buvo rasti pradėjus šios arterijos rekonstrukciją.
Daržų gatvė bus atnaujinta nuo Tiltų iki Aukštosios gatvės. Šios dalies ilgis – apie 190 metrų.

Rekonstrukcija prasidėjo kovo viduryje. Jos metu bus atnaujinta gatvės važiuojamosios dalies ir šaligatvių danga, elektros linija, nutiesti lietaus nuotekų tinklai.

Daržų gatvės būklė buvo labai prasta. Susirūpinimą kėlė susidėvėjusi danga, neegzistuojantys, išskyrus prie Tiltų gatvės, šaligatviai, neįrengta lietaus kanalizacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų