Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiau tualetų Klaipėdoje bus tik per šventes

2009-06-26 17:00
Patogumas: kaip ir pernai, šiemet per Jūros šventę mieste bus pastatyta per 200 tualetų.
Patogumas: kaip ir pernai, šiemet per Jūros šventę mieste bus pastatyta per 200 tualetų. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Mieste viešųjų tualetų padaugės tik didžiųjų vasaros švenčių dienomis, o joms praėjus vėl teks gerokai paieškoti, kur atlikti gamtinius reikalus.

Šiuo metu savivaldybė yra paskelbusi konkursą pirkti miesto viešųjų tualetų valymo ir priežiūros paslaugą. Tačiau, anot Miesto tvarkymo skyriaus vyresniojo specialisto Kazimiero Radžiaus, šio konkurso nugalėtojai tikrai neprivalės mieste pastatyti daugiau biotualetų.

Vienintelė išimtis – šventės. Per 200 tualetų mieste bus pastatyta per Jūros šventę ir su ja sutapsiančios regatos "The Tall Ships Races-2009" finaliniais renginiais.

Problemų dėl išviečių nekils ir kelias dienas, kol vyks "Europiados" renginiai. Per šventę mieste taip pat bus pastatyti keli šimtai biotualetų, atsiras ir laikinų dušo kabinų, skalbyklų.

Šiuo metu mieste yra 12 stacionarių viešųjų tualetų, 5 konteineriniai tualetai, iš kurių du yra mokami, bei 31 biotualetas.

Blogiausia padėtis – paplūdimiuose. Jų prieigose veikia vos keli stacionarūs nemokami tualetai. Pliažuose yra keli biotualetai, kuriuos privalo pastatyti paplūdimio kavines atidarę verslininkai. Tačiau šiais tualetais gali naudotis tik kavinių lankytojai, o kitiems poilsiautojams, norint atlikti gamtinius reikalus, teks pakloti mažiausiai du litus.

K.Radžiaus teigimu, daugiau tualetų šiemet neverta tikėtis ir paplūdimiuose, mat naujoms išvietėms įrengti ar pastatyti nėra skirta pinigų.

Tikimasi, kad esantys tualetai bus tvarkingi, nes naujasis jų prižiūrėtojas išvietes turės valyti kasdien ar net du kartus per dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų