Pereiti į pagrindinį turinį

Degalinėje – dyzelino pliūpsniai

2009-11-06 07:59
Šūvis: iš degalų pistoleto besiveržęs dyzelinas išstūmė jį iš savo vietos ir degalai išsiliejo ant žemės.
Šūvis: iš degalų pistoleto besiveržęs dyzelinas išstūmė jį iš savo vietos ir degalai išsiliejo ant žemės. / Vytauto Laiudanskio nuotr.

Į automatinę degalinę atskubėjusio klaipėdiečio laukė nemalonus siurprizas – iš pakabinto pripildymo pistoleto staiga ėmęs lietis kuras klaipėdietį paliko ir be pinigų, ir be degalų.

Liko be žado

Liepų ir Artojų gatvių sankryžoje esančioje degalinėje klaipėdietis Nerijus tikino patyręs neregėtą stresą.

„Esu retas klientas šioje degalinėje. Antradienį užvažiavau benzino. Prieš mane buvusi moteris paprašė pagalbos, nes degalai netekėjo, nors ji pinigus į automatą ir įmetė. Užsidegė įspėjimo lemputė, reikalaujanti padėti pistoletus į vietas. Aš pajudinau pistoletus, kurie ir buvo savo vietose“, – tikino Nerijus.

Moteris sėkmingai prisipylė degalų ir išvažiavo. Tačiau į jos vietą atsistojęs klaipėdietis liko be žado.

„Įmetęs pinigus į automatą, ėjau mašinos link, kai pamačiau, kaip iš vieno pakabinto pistoleto pasipylė dyzelinas. Pistoletas net iššoko iš savo vietos ir nukrito ant žemės, degalai visą tą laiką bėgo man po kojomis. Griebiau pistoletą ir pabandžiau įstatyti į vietą. Visas apsitaškęs dyzelinu pabandžiau įsipilti benzino. Tačiau automatas nebeveikė. Aš net neketinau pilti dyzelino. Prieš mane stovėjusi moteris taip pat pylėsi benziną“, – situaciją pasakojo vyriškis.

Nuostolius kompensavo

Vyras į automatą įmetė 70 litų, tačiau taip ir liko neįsipylęs degalų.

„Spėju, kad dar prieš mane ir šią moterį kažkas pylėsi dyzelino ir prie pistoleto paliko nuspaustą liežuvėlį. Tačiau mane nustebimo, kad kolonėlėse nėra galimybės apsaugoti nuo tokių atsitiktinumų“, – tikino klaipėdietis.

Bendrovės „Neste Lietuva“ Mažmeninės prekybos skyriaus vadovas Andrius Miežys tikino, kad vairuotojas, operatyviai sustabdęs kuro liejimąsi, pasielgė teisingai.

„Reikėtų atsiprašyti žmogaus už nepatogumus – jis žaibiškai sureagavo. Mūsų manymu, prieš tai buvęs klientas nesaugiai galėjo palikti pistoletą savo vietoje. Tik tiek ir užteko, kad dyzelinas pasipiltų“, – kalbėjo A.Miežys.

Teigiama, kad išsiliejo tik litras dyzelino ir jis buvo surinktas į degalų gaudykles. Nukentėjusiam vairuotojui patirti nuostoliai buvo kompensuoti.

Pinigai niekur neprapuola

„Vairuotojams derėtų priminti, kad bet kokio incidento metu iškart reikėtų spausti degalinėse įrengtą telefono mygtuką ir visą parą budintys operatoriai problemas išspręs vietoje. Bet kokiu atveju žmogaus pinigai niekur neprapuolė“, – tikino A.Miežys.

Tačiau specialistas negalėjo atsakyti, dėl kokios priežasties nuspaustas pistoleto liežuvėlio fiksatorius galėjo pridaryti tokių bėdų.

„Kai kur pasaulyje šių fiksatorių atsisakoma. Tačiau įsivaizduokime, kaip tektų piltis pilną baką laikant pistoletą rankoje. Juk tai nepatogu. Tokių incidentų retai pasitaiko, daugiausiai bėdų kyla dėl to, kad žmonės nepradeda pilti kuro per nustatytą laiką“, – kalbėjo A.Miežys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų