Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl antenos – į mitingą

2008-10-23 09:00
Dėl antenos – į mitingą
Dėl antenos – į mitingą / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Protestas: mitinguotojai piktinosi, kad jų skundų visuomenės sveikatos specialistai negirdi.

Mobiliojo ryšio antenos kaimynystė klaipėdiečiams kelia baimę. Teisybės nerandantys žmonės vakar susibūrė į mitingą ir gėdino tikrintojus.

Apie pusšimtis Verpėjų gatvės gyventojų apsupo Klaipėdos visuomenės sveikatos centro (VSC) prieigas ir plakatais bei kalbomis bandė priminti tarnybos vadovams jų pareigą, kurios šie esą nevykdo.

Mitingo dalyviai neslėpė nerimo dėl ant 46 namo iškeltos antenos. Žmonės tikino pajutę, kad įrenginys kenkia jų sveikatai.

„Reikalaujame, kad stoties su antena nebeliktų mūsų gyvenamajame rajone. Esu dailininkas, kiaurą dieną dirbu to namo palėpėje. Antena vos už kelių dešimčių metrų ir spindulius skleidžia man į akis. Per kelis mėnesius mano regėjimas suprastėjo keturis penkis kartus“, – pasakojo vienas mitingo organizatorių dailininkas Romanas Borisovas.

„Nereikia leidimų, nereikia Pilipavičiaus“, – skelbė plakatas mitinguotojų rankose.
„Tai, kad antena įrengta ant individualaus namo, kelia nuostabą visiems, išskyrus jūsų tarnybą“, – Klaipėdos VSC direktoriui Rimantui Pilipavičiui metė R.Borisovas
R.Pilipavičius kratėsi kaltinimų. Esą atsakinga yra leidimą iškelti anteną bendrovei „Tele2“ davusi Ryšių reguliavimo tarnyba.

Nieko džiugaus susirinkusiems nepažadėjo ir centro vyriausiasis specialistas Rimantas Giedraitis. „Pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus priversti nuimti anteną negalime“, – tvirtino jis.

Sveikatos apsaugos ministro sudaryta darbo grupė šiuo metu rengia higienos normą, pagal kurią aplinkinių gyventojų sutikimas keliant mobiliojo ryšio antenas būtų privalomas.

Tarnyba galėtų pareikalauti išmontuoti anteną tik atlikusi laboratorinius tyrimus, kurie įrodytų, jog skleidžiama spinduliuotė viršija leistiną normą.

R.Giedraitis tikino, jog bandymus gyventojų namuose pradės „artimiausiu metu“.
Klaipėdos VSC yra gavęs ir daugiau skundų dėl galimo neigiamo antenų poveikio žmonių sveikatai. Dėl to skundėsi Klaipėdos rajono Plikių bei Kretingos rajono Žibininkų gyventojai. Pastariesiems pavyko pasiekti, kad mobiliojo ryšio bendrovė perkeltų anteną į kitą vietą. Tačiau taip ir nebuvo įrodyta, kad antenos sukelia sveikatos sutrikimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų