Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl Neringos mero interesų – tyrimas

2009-02-12 09:00
Dėl Neringos mero interesų – tyrimas
Dėl Neringos mero interesų – tyrimas / Vytauto Liaudanskio nuotr. A.Stancikienė šįsyk užsimojo prieš Neringos merą.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pradėjo tyrimą dėl Neringos mero Viganto Giedraičio galimai supainiotų interesų.

Aiškinamasi, ar teisėtai Neringos savivaldybės interesams atstovauti teismuose galėjo būti pasamdyta advokatų kontora, kurioje esą dirbo mero sūnus Egidijus Giedraitis.

Pats meras griežtai neigia laiminęs sutartį su sūnaus kontora.

Prieš savaitę komisija gavo Seimo narės Aurelijos Stancikienės pareiškimą. Buvusi nidiškė prašė ištirti, ar Neringos meras V.Giedraitis nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų valstybės tarnyboje, kai sudarė sutartį su advokatų kontora, kurioje esą dirbo jo sūnus E. Giedraitis.

Ne paslaptis, kad dėl detaliųjų planų, kuriuos išdavė pati savivaldybė, šiuo metu vyksta visa virtinė teismų procesų.

„Ten tikrai bus sumokėtos įspūdingos sumos. Šitiek teismų vyksta. Advokatui A.Ivanciui trejus metus buvo teikiami užsakymai. Toje pačioje kontoroje dirbo ir mero sūnus, jis tą kontorą paliko visai neseniai. Aš ir kreipiausi, kad komisija išsiaiškintų, ar meras nepažeidė įstatymo“, – teigė A.Stancikienė.

Neringos meras V.Giedraitis aiškina nieko nežinantis apie sūnaus darbus.

„Pirmąkart girdžiu. Mano sūnus – advokatas, savo firmą turi. Savivaldybės interesus gina A.Ivancius, ne mano sūnus. Man tokios kalbos jau įgrisusios. Nesąmonė, kad pusė milijono sumokėta. Mes jau nebereaguojame į tokius pareiškimus. Grynų gryniausia nesąmonė“, – piktinosi Neringos meras V.Giedraitis.

Tikslesnes sumas advokatų kontorai įvardijo Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas.

"Per metus iki 50 tūkstančių mokame. Kai pradžia teismų būdavo, mokėdavome daugiau. Tačiau šiuo metu jau tikrai mažiau. Tai ne tik bylos dėl teritorijų planavimo, bet ir iškeldinimo, yra bylų konkurencijos tarnyboje. Už valandą mes mokame 300 litų. Pernai mokėjome 37 tūkstančius už advokato paslaugas", – neslėpė vadovas.

Administracijos direktorius tikino, kad sutartis pasirašyta su A.Ivanciaus kontora, tačiau patvirtino, kad joje vis dėlto mero sūnus dirbo.

"Baikite, tai eilinė A.Stancikienės išmonė. Mero sūnus kažkada dirbo toje kontoroje, bet seniai nebedirba. Matyt, kažkur nugirdo. Tačiau šiandien jis nebedirba", – tikino A.Vyšniauskas.

Administracijos direktorius guodėsi, kad dėl šio fakto savivaldybėje jau būta tyrimų, tačiau jie konkrečiais kaltinimais ar nuobaudomis nesibaigė.

"Pernai ataskaitas davėme Specialiųjų tyrimų tarnybai. Ir tie nieko nerado, kitaip jau su antrankiais sėdėčiau", – juokėsi administracijos direktorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų