Pereiti į pagrindinį turinį

Dujininkai skundžia išvadas dėl sprogimo

2012-06-12 11:41
Dujininkai skundžia išvadas  dėl sprogimo
Dujininkai skundžia išvadas dėl sprogimo / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Galimi dujų nuotėkiai kartkartėmis įbaugina klaipėdiečius, tačiau avarinių tarnybų darbuotojai šių faktų nepatvirtina. Kas sukelia dujas primenantį dvoką, galima tik spėlioti. Vieną nelaimingą atsitikimą tyrusios tarnybos tikina, kad dujų nuotėkų ir dėl jų kylančių nelaimių pasitaiko.

Vasario 20 dieną Minijos gatvės 141A įsikūrusiame pašte nugriaudėjo sprogimas. Jo metu smarkiai nukentėjo elektros skaitiklių rodmenų fiksuoti atėję du vyrai. 37 ir 60 metų nukentėjusieji gydyti Reanimacijos skyriuje, vėliau perkelti į Nudegimų skyrių. Abiem apdegė veidai, rankos bei kvėpavimo takai.

Po nelaimės konstatuota, kad sprogo dujos, tačiau ilgai nesisekė rasti, iš kur jos nutekėjo. Pastate nėra dujotiekio įvado.

Tyrimas užtruko.

Galiausiai Valstybinė energetikos inspekcija pateikė išvadas. Pasak jų, netoli pastato po žeme einančiame dujotiekyje atsirado įtrūkimas, per jį nutekėjo dujos. Tačiau kadangi žemė dar buvo įšalusi, jos neišsiveržė, o kaupėsi. Dujos esą prasiskverbė į ryšių šulinius, o iš jų – kabelių vamzdžiais nukeliavo iki pašto.

Remdamiesi tokia išvada Darbo inspekcijos pareigūnai surašė nelaimingo atsitikimo tyrimo aktą. Inspekcijos Klaipėdos skyriaus viršininkas Arūnas Džiugas pasakojo, kad bendrovės „Lietuvos dujos“ ir „Teo“ nesutinka su tokia išvada bei ketina ją apskųsti.

„Lyg ir neteko anksčiau girdėti apie tokią sprogimo priežastį. Mes tiriame tik tuos atvejus, kai nukenčia žmonės. Ar panašias išvadas teko surašyti Energetikos inspekcijai, duomenų neturiu“, – teigė A.Džiugas.

Prieš keletą dienų apie galimą dujų nuotėkį pranešė baro „Bičiuliai“ darbuotojai bei netoliese daugiabučiame name gyvenantys žmonės.

Patikrinti informacijos buvo atvažiavę bendrovės „Lietuvos dujos“ avarinės tarnybos darbuotojai. Jie atliko patikrą specialia aparatūra, tačiau dujų nutekėjimo neužfiksavo. Drauge su įvykio vietoje buvusiais policininkais jie nusprendė, kad naftos produktų kvapas galėjo pasklisti iš kanalizacijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų