Pereiti į pagrindinį turinį

Dviračių takas – lyg "Adidas" reklama

2015-12-15 13:06

Klaipėdos rajono gyventojai suka galvas – ką reiškia trys viena šalia kitos horizontalios linijos ant naujai nutiesto dviračių tako?

Gargždiškiai jau spėjo naująjį dviračių taką pakrikštyti "Adidas" keliu.
Gargždiškiai jau spėjo naująjį dviračių taką pakrikštyti "Adidas" keliu. / Skaitytojo nuotr.

Klaipėdos rajono gyventojai suka galvas – ką reiškia trys viena šalia kitos horizontalios linijos ant naujai nutiesto dviračių tako?

Šmaikštuoliai baltas linijas pakrikštijo sportinės aprangos prekių ženklo reklama, kiti stebėjosi tuo, kad  takas linijomis paženklintas tik iš vienos pusės.

Klaipėdos rajono savivaldybės Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, paklaustas, ką reiškia toks tako ženklinimas, taip pat juokais atšovė, kad tai – "Adidas" reklama".

"Šis takas skirtas ne tik dviratininkams, bet ir pėstiesiems. Pagal naujus reikalavimus, pėsčiųjų takai turi būti pritaikyti neįgaliesiems. Neregiai turi turėti orientyrus, kad takas neišvestų iš kelio", – kalbėjo A.Ronkus.

Tako kairėje pusėje buvo nupieštos iškilios trys baltos juostelės, kurias liesdamas lazdele neregys gali orientuotis.

Neregiai taku turi eiti "prieš eismą" – kaire tako puse.

"Šis takas driekiasi nuo Viliaus Gaigalaičio globos namų iki Gargždų, kur takas įsijungia į šaligatvį. Tai yra apie pusantro kilometro. Ateityje, kai toliau vedantis dviračių takas bus rekonstruotas, šios juostos taip pat atsiras. Įrengiant trinkelių takus, neįgaliesiems kaip orientyrai dedamos specialios gruoblėtos trinkelės. Šiuo atveju buvo nupieštos iškilios linijos", – aiškino A.Ronkus.

Tokios trinkelės dažnai klojamos prie šviesoforais reguliuojamų pėsčiųjų perėjų.

Klaipėdos rajono savivaldybė puoselėja ambicingą idėją nutiesti dviračių taką nuo Gargždų iki Dovilų.

Jau daugybę metų pačių dviratininkų mėgstamas maršrutas iš tiesų nėra itin saugus. Gyventojai vasarą šeimomis sėda ant dviračių ir traukia J.Basanavičiaus gatve Gargždų karjerų link.

Tačiau šiame vietinės reikšmės kelyje nėra dviračių tako. Poilsiautojai dažnokai rizikuoja, nes kelyje vyksta intensyvokas eismas.

"Norime nuo Gargždų pro Skaidrųjį karjerą iki pat Dovilų nutiesti dviračių taką su poilsio salelėmis. Jis driektųsi palei karjerus, kai kur priartėtų prie pat vandens. Ten įrengtume atramines sieneles. Poilsiautojams atsivertų gražus kraštovaizdis. Šiuo metu takas baigiamas projektuoti", – pasakojo A.Ronkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų