Pereiti į pagrindinį turinį

Gausias šeimas šildo klaipėdiečių gerumas

2013-12-21 16:00
Parodų rūmuose vyko šventinis renginys, skirtas gausioms šeimoms

Uostamiesčio gausios šeimos šeštadienį rinkosi Parodų rūmuose, kur vyko joms skirta kalėdinė šventė. Susirinkusiuosius sveikino Kalėdų Senelis, buvo dalinamos saldžios dovanėlės, vyko įvairūs užsiėmimai.

Dalyvavo loterijoje be pralaimėjimų

Į kalėdinį renginį buvo pakviesta 90 uostamiesčio gausių šeimų. Šeštadienio pavakare Parodų rūmai aidėjo nuo vaikų juoko. Pirmiausia visi buvo pakviesti į edukacinius užsiėmimus.

Mamoms įmonės „Manahuna” specialistai darė makiažą, lakavo nagus ir pasakojo apie jų subtilybes.

Vaikai buvo kviečiami iškarpyti snaigę ar pasidaryti kitą kalėdinį papuošimą namams. Savo veidus jie galėjo papuošti ir savanorių nupieštu piešinėliu.

Gausias šeimas sveikino Kalėdų senelis. Mažiesiems šventės dalyviams įteiktos saldžios dovanos, kurias dovanojo prekybos ir pramogų centras „Akropolis“, įmonė „Javinė“, skyrė labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“.

Savo pasirodymais džiugino Eduardo Balsio menų gimnazijos vaikų šokių ansamblis „EOS“, Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro vaikų šokių ansamblis „Vijūnėlis“, Europos senjorų šokių ansamblis „Klaipėdos zunda“, Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro šokių ansamblis „Brigantina“.

Renginio metu skambėjo ir Miesto bažnyčios šlovinimo grupės atliekamos kalėdinės giesmės.

Šventę vainikavo loterija be pralaimėjimų. Gausios šeimos galėjo laimėti kvietimus į spektaklius Klaipėdos muzikiniame teatre, leidyklų skirtus kalendorius, dantų pastos, kitus prizus.

Klaipėdiečiai buvo dosnūs

Dovanos gausioms šeimoms kalėdine švente nesibaigs. Pirmadienį joms bus išdalintos tradicinės kalėdinės akcijos „Būk draugiškas daugiavaikei šeimai“, kurią globoja Inga Grubliauskienė ir prie kurios prisidėti kvietė ir dienraštis „Klaipėda“, klaipėdiečių suneštos dovanos.

Pasak Informacijos ir paramos gausiai šeimai centro direktorės Reginos Ševelkaitienės, klaipėdiečiai buvo labai dosnūs. Akcijos metu daugiausia buvo surinkta drabužių, minkštų žaislų.

Klaipėdiečiai dovanojo ir televizorius, kurių gautas ne vienas. Į vienos gausios šeimos namus iškeliaus ir treniruoklis.

„Džiaugiamės, kad klaipėdiečiai labai dosnūs. Jų parama niekuo nesiskiria nuo tos, kurią gauname iš užsienio. Žmonės tikrai labai geri“, – pabrėžė direktorė.

Pasak R.Ševelkaitienės, klaipėdiečių parama daugiavaikėms šeimoms labai svarbi.

„Jos dažniausiai perka būtiniausius dalykus, maistą. Kai kam pinigėlių paprasčiausiai pritrūksta, o norisi ir vaikams žaisliukų, ir pasipuošti. Tad klaipėdiečių gerumas labai svarbus“, – tvirtino vadovė.

Dovanas išsirinks patys

Gausios šeimos galės pačios išsirinkti daiktus, kurių joms labiausiai reikia.

„Išskirstyti mums patiems sudėtinga. Vienos šeimos augina mažus vaikus, kitos – didesnius. Šeimos pačios geriausiai žino, kokių daiktų jiems reikia. Dėl to leidžiame pasirinkti“, – pasakojo direktorė.

R.Ševelkaitienės smagu, kad prie paramos gausioms šeimoms prisideda ir uostamiesčio įmonės ir organizacijos. Ne pirmus metus šiltas pirštines, kepures, šalikus ir šalikus dovanojo mezgimo įmonė „Knitas“, savo dirbinius – Klaipėdos moksleivių saviraiškos centro keramikos studija „Žiezdrė“.

Šilumą spinduliuojanti akcija „Būk draugiškas daugiavaikei šeimai“, kurios metu klaipėdiečiai skatinami daiktus, kurių buityje nebenaudoja ar naudoja retai, atiduoti šeimoms, kurioms jų reikia labiau, organizuojama penktus metus.

Šią iniciatyvą nuo jos pradžios globoja I.Grubliauskienė. Dienraštis „Klaipėda“ šios akcijos partneriu yra jau ketvirtą kartą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų