Pereiti į pagrindinį turinį

Gyventojai ginasi greičio slopintuvais

2009-05-26 09:00
Problema: nemažai vairuotojų Birutės gatvę renkasi kaip alternatyvą Taikos prospektui, todėl suintensyvėjus eismui kyla grėsmė gyventojų saugumui.
Problema: nemažai vairuotojų Birutės gatvę renkasi kaip alternatyvą Taikos prospektui, todėl suintensyvėjus eismui kyla grėsmė gyventojų saugumui. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kelių erelių keliamos grėsmės išsigandę gyventojai vis dažniau kreipiasi į savivaldybę, prašydami leisti įsirengti greitį slopinančius kalnelius arba visai uždaryti gatvę.

Tokį prašymą Saugaus eismo komisijai pateikė ir Birutės gatvės gyventojai. Jie savo raštą argumentavo tuo, kad gatve nuolat dideliu greičiu skraido automobiliai, o adrenalino fanatikai net įsigudrino rengti vadinamuosius dragus.

"Mūsų gatvė eina lygiagrečiai Taikos prospektui, todėl ją vairuotojai renkasi kaip alternatyvą vienai pagrindinių miesto magistralių ir nevengia paspausti akceleratorių. Be to, čia automobilius išbando netoliese įsikūrusių autoservisų meistrai bei klientai", – skundėsi gyventojai.

Saugaus eismo komisija iškart atmetė gyventojų prašymą uždaryti Birutės gatvės ruožą, nes taip būtų išderinta miesto eismo schema.

Tačiau komisijos nariai leido gyventojams trijose Birutės gatvės vietose įrengti greitį slopinančius kalnelius. Klaipėdiečiai jų vietas turės suderinti su policija.

Be to, greičio ribotuvus gyventojai turės įrengti savo lėšomis. Tai gali sumažinti jų entuziazmą, nes vieno greičio ribotuvo įrengimas kainuoja apie 10 tūkst. litų.

Saugaus eismo komisija sprendė ir kaip padėti Rūtų gatvės gyventojams, kurie taip pat prašė leisti ją uždaryti.

Priežastis – gatvė labai siaura, joje leidžiama statyti automobilius, todėl vairuotojai juos palieka ir ant labai siaurų šaligatvių. Tai pėstiesiems sukelia ne tik nepatogumų, bet ir nesaugumo jausmą.

Uždaryti gatvės taip pat neleista, tačiau imta diskutuoti, ar nevertėtų joje riboti eismą, paliekant tik vienpusį. Į Rūtų gatvę būtų galima įvažiuoti iš Minijos gatvės, o išvažiuoti į Taikos prospektą.

Tačiau galutinis sprendimas dėl vienpusio eismo organizavimo Rūtų gatvėje dar nepriimtas. Lemiamą žodį turės tarti policijos pareigūnai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų