Pereiti į pagrindinį turinį

Į gatves išriedėjo barstytuvai

2009-11-03 08:15
Nelaimė: vakar rytą ant Pilies tilto susidūrė trys automobiliai.
Nelaimė: vakar rytą ant Pilies tilto susidūrė trys automobiliai. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kelius padengęs plikledis vakar rytą automobilių vairuotojams sukėlė nemažai rūpesčių. Neišvengta ir eismo įvykių. Šiemet pirmą kartą į gatves išvažiavo barstytuvai.

Uostamiesčio gatves mechanizuotai valanti įmonė "Specialus autotransportas" budėjimus – orų stebėjimus visą parą atlieka nuo spalio 17 d., tačiau į gatves pirmą kartą barstytuvus išsiuntė vakar rytą.

Įmonės "Specialus autotransportas" logistikos vadovas Rimantas Strakšys pasakojo, jog atšalimas buvo pastebėtas vakar paryčiais apie 5 val. Po 7.15 val. gautas pirmas signalas, kad ant kelio susidarė plikledis.

Pašnekovo teigimu, pirmoji mašina į gatves išvažiavo 7.50 val., antroji – 8.40 val. Apie 9 val., pastebėjus, kad ant balų susidaro ledukas, prie jų prisijungė ir trečiasis barstytuvas. Iš viso į gatves išvažiuoti yra paruošta keturiolika barstytuvų.

"Didelių rūpesčių nebuvo. Gavau keletą skambučių iš Kelių policijos biuro. Pirmiausia barstytuvai buvo nukreipti į avaringiausias vietas", – tvirtino vadovas.

Klaipėdos kelių policijos biuras vakar eismo įvykių, kurie kilo dėl slidžios dangos ir juose būtų sužaloti žmonės, neužregistravo. Tačiau vairuotojai skundėsi, jog slidūs buvo tiltai, įkalnės ir nuokalnės.

"Manau, kad pavyko susitvarkyti. Tiltai ir įkalnės buvo pabarstyti. Pats apvažiavau ir apžiūrėjau. Per pirmąjį plikledį visada padaugėja avaringų situacijų. Nemanau, kad dėl to kalti tik kelininkai ir slidus kelias. Daugeliu atveju tam įtakos turi vairuotojų patirties stoka ir nepakeistos padangos", – komentavo R.Strakšys.

Vairuotojai vasarines automobilių padangas į žiemines privalo pakeisti iki lapkričio 10 d.

Uostamiesčio šaligatviais besirūpinančiai įmonei "Klaipėdos želdiniai" vakar šaligatvių barstyti neprireikė, tačiau tam pradėta intensyviai ruoštis. Taikos prospekte įmonė dėliojo dėžes su smėliu. Jos jau išdėliotos ir Herkaus Manto gatvėje. Plastikinių dėžių smėliui mieste bus per 300.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų