Pereiti į pagrindinį turinį

Į klaipėdiečių butus grįžta šiltas vanduo

2013-05-16 11:36
Į     klaipėdiečių butus grįžta šiltas vanduo
Į klaipėdiečių butus grįžta šiltas vanduo / DMN archyvo nuotr.

Nemažai šiaurinės miesto dalies gyventojų jau šiandien vėl galės mėgautis civilizacijos privalumais – į butus sugrįš karštas vanduo.

Jo tiekimas nuo pirmadienio buvo nutrauktas dėl hidraulinių bandymų.

Šilumos tinklus, ar juose nėra defektų, padidintu slėgiu tikrinusios bendrovės „Klaipėdos energija“ atstovų teigimu, hidrauliniai bandymai šiaurinėje miesto dalyje jau baigti. Magistralinėse šilumos trasose pažeidimų nerasta. Jų aptikta tik vienoje atšakoje, kurią šią vasarą kaip tik ir numatyta rekonstruoti.

„Kvartalų šilumos trasose nedidelių defektų rasta, tačiau jų tikrai nėra daugiau nei pernai ar ankstesniais metais. Situacija tokia pati, kaip ir kasmet. Aišku, daugiau defektų gali išaiškėti, kai šilumos trasos bus užpildytos vandeniu“, – teigė „Klaipėdos energijos“ atstovai.

Jie patikino, kad ir daliai šiaurinės miesto dalies gyventojų butų bus atnaujintas karšto vandens tiekimas.

„Pažadėti negalime, bet taip buvo ankstesniais metais, todėl reikia tikėtis, kad taip bus ir dabar“, – pabrėžė specialistai.

Jų teigimu, tik nuo daugiabučių namų šildymo sistemų prižiūrėtojų priklausys, kaip greitai klaipėdiečiai vėl galės mėgautis karštu vandeniu.

Prižiūrėtojai turi nuimti akles ir paruošti vandens pašildymo įrenginius.

Pirmiausia karšto vandens sulauks Kauno gatvėje esantys daugiabučiai, nes jie yra arčiausiai „Klaipėdos energijos“ katilinės.

Gyventojai, kurių namams dėl rastų defektų nebus galima operatyviai atnaujinti karšto vandens tiekimo, bus informuoti atskirai.

Pietinėje miesto dalyje šilumos trasų hidrauliniai bandymai bus atliekami nuo birželio 10 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų