Pereiti į pagrindinį turinį

Į priemiesčius – nauji autobusų maršrutai

2013-06-17 11:07
Į priemiesčius – nauji autobusų maršrutai
Į priemiesčius – nauji autobusų maršrutai / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdoje plečiama viešojo transporto sistema. Į ją įtraukti dar du priemiestiniai maršrutai. Šiuo metu vyksta konkursas, kurio metu bus išrinkta, kas juos aptarnaus.

Plečia transporto sistemą

Į bendrąją Klaipėdos viešąją transporto sistemą nuspręsta įtraukti maršrutus „Akropolis“–sodų bendrija „Aisė“ ir Autobusų stotis–Šernai.

Ieškoma ir vežėjo, kuris norėtų aptarnauti naktinį maršrutą „Liepojos“ stotelė–„Jūrininkų“ stotelė.

Planuojama, kad maršrutai „Akropolis“–sodų bendrija „Aisė“ ir Autobusų stotis–Šernai būtų pradėti organizuoti nuo spalio.

Tačiau, anot viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, viskas priklausys nuo konkurso, ar jis vyks sklandžiai.

Sutartis su konkursą laimėjusiais vežėjais sudaroma penkeriems metams.

Tikisi daugiau keleivių

G.Neniškis tvirtino, kad įtraukiant priemiestinius maršrutus plečiama Klaipėdos viešojo transporto sistema. Juos aptarnaujančiuose autobusuose būtų galima atsiskaityti elektroniniais bilietais.

„Norime padaryti viešojo transporto sistemą patrauklesnę keleiviams. Įtraukus daugiau priemiestinių maršrutų, padaugės keleivių, kurie dabar į miestą dirbti ir mokytis atvažiuoja individualiais automobiliais“, – pasakojo direktorius.

Nauji į bendrą sistemą įtraukti priemiestiniai maršrutai skirsis nuo dabartinių. Pasak vadovo, siekiama, kad jie kuo mažiau dubliuotų jau esamus miesto maršrutus.

Anot G.Neniškio, autobusai į sodų bendriją „Aisė“ ir Šernus sezono metu nuo balandžio 1 iki lapkričio 1 dienos važiuos dažniau nei šiuo metu. Dabar autobusai į „Aisę“ važiuoja 2 kartus, o planuojama juos paleisti 4–6 kartus per dieną. Į Šernus dabar autobusai važiuoja kas 2–3, o ateityje turėtų riedėti kas 1–2 valandas.

„Norint sulaukti daugiau keleivių reikia užtikrinti geresnį susisiekimą. Kad nebūtų taip, jog vienas reisas iš ryto, antras – po pietų. Į Šernus autobusas sezono metu važiuos visomis savaitės dienomis. Ne sezono metu – rečiau“, – teigė vadovas.

Važiuos skirtingi autobusai

Sezono metu į „Aisę“ važiuos didelis autobusas. Į Šernus – vienas didelis ir vienas mažas. Taip yra ir dabar. Ne sezono metu tiek į „Aisę“, tiek į Šernus važiuos mažesni autobusai.

Tačiau, anot G.Neniškio, jei bus poreikis, dideli autobusai į sodų bendrijas važiuos ir ne sezono metu.

Kiek kainuos bilietas autobusuose, kurie aptarnaus maršrutus „Akropolis“–sodų bendrija „Aisė“ ir Autobusų stotis–Šernai, dar neaišku. Tai priklausys nuo pasiūlytų tarifų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų