Pereiti į pagrindinį turinį

Ieško internetinio šmeižiko

2009-01-16 09:00
Ieško internetinio šmeižiko
Ieško internetinio šmeižiko / D.Vasiliauskienės nuotr. Aurelija Stancikienė

Neringos policija aiškinasi, kas internete platino šmeižiančio pobūdžio komentarus apie dabartinį Klaipėdos apskrities viršininką Arūną Burkšą ir bendrovės „Neringos komunalininkas“ vadovę Danguolę Seselskytę.

Dėl šmeižto – į policiją

„Gavome pareiškimą dėl šmeižiančio pobūdžio komentarų internete. Buvo prašoma išsiakinti, kas platina tokias žinutes“, – sakė Neringos policijos vadovas Sigitas Šveikauskas.

Neringos policijos vadovybė tikina jau baigianti tyrimą, tačiau dar nėra sulaukusi vienos įstaigos atsakymo. Policininkai mano, jog per savaitę apie rezultatus bus informuota ir ir pareiškėja D.Seselkytė.

Rudenį internete komentaruose prie kiekvieno straipsnio apie tuometinį kandidatą į aplinkos ministrus A.Burkšą pasirodydavo žinutė, kurioje buvo rašoma, kad A.Burkšas su dabartine „Neringos komunalininkas“ vadove D.Seselskyte esą pasisavino Europos Sąjungos lėšas.

„Aš norėjau išsiaiškinti, kas tai rašo. Ta pati žinutė atsirasdavo prie kiekvieno straipsnio. Joje rašoma, kad aš esą su A.Burkšu pasisavinau Lietuvos vandens gelbėtojų asociacijai skirtus milijonus, o asociacija nėra nė lito gavusi. Dabar visi rašo kas ką nori ir yra nebaudžiami. Kol kas žinau tik tiek, kad dalis žinučių parašyta užsienyje, kitų esą nepavyksta nustatyti“, – kalbėjo Neringos komunalinio ūkio vadovė.

Neigia rašiusi

Viešumoje jau pasirodė įtarimų, kad šmeižikiško pobūdžio žinutes galėjo rašyti Seimo narė konservatorė Aurelija Stancikienė. Tačiau Neringos policija vengia komentuoti šiuos įtarimus.

„Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti“, – mįslingai kalbėjo Neringos komisariato Kriminalinės policijos poskyrio viršininkas Žilvinas Kiaušas.

„Aš žinučių ne tik neskaitau, bet ir nerašinėju. Neturiu jokios informacijos apie kažkokius įtarimus. Net negaliu apie tai pasišnekėti su šeimos nariais – gal vaikai, gal vyras rašė, tačiau nežinau, apie ką tame tyrime yra kalbama, neturiu jokios informacijos. Čia tokia pati situacija, kai esą padariau avariją ir pabėgau iš įvykio vietos“, – aiškino A.Stancikienė.

Politikė piktinosi, kad Neringos policija jos apie jokius tyrimus neinformavo.

„Apie tyrimo rezultatus netrukus bus informuota pareiškėja. Tačiau toliau ji pati turi priimti sprendimą, ar kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka dėl šmeižto“, – aiškino Neringos policijos vadovas S.Šveikauskas.

D.Seselskytė tikino, kad tai nuspręs tik gavusi visą medžiagą iš policijos.

Laimėjo bylą

Pati A.Stancikienė tikina neseniai laimėjusi bylą dėl garbės ir orumo įžeidimo.

„Laimėjau visas bylas prieš Neringos policiją. Iš Gedimino Jakavonio už išvadinimą „stribe“ Smiltynėje surengto piketo metu bei už aiškinimus radijo laidoje, esą aš mamai kažką padėjau suderinti Juodkrantėje, prisiteisiau 20 tūkstančių litų. Nutartis buvo priimta už akių, nes G.Jakavonis nesiteikė dalyvauti“, – sakė A.Stancikienė.

Po dviejų savaičių Seimo Etikos ir procedūrų komisija turėtų nagrinėti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo Gintauto Kėvišo pareiškimą, esą A.Stancikienė į teatro patalpas veržėsi neturėdama komisijos įgaliojimų.

„Aš, kaip Seimo narė, galiu domėtis be jokių komisijų leidimų, už ką mokami valstybės pinigai“, – aiškino A.Stancikienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų