Pereiti į pagrindinį turinį

Įmonės švęsti neatsisako

2009-12-22 05:00
Įmonės švęsti neatsisako
Įmonės švęsti neatsisako / M.Ažušilio nuotr.

Nors įmonės šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus, daugelis verslininkų savo darbuotojus ketina pamaloninti šventinėmis dovanomis arba kalėdiniais vakarėliais.

Vakarėlį organizuos patys

Iki šiol daugelio bendrovių savininkai teigė, jog šiemet mažinant išlaidas jiems teks atsisakyti jau tradicija tapusių šventinių darbuotojams skirtų vakarėlių, tačiau vėliau jų nuomonė pasikeitė. Vis dėlto pripažįstama, kad šiųmečiai kalėdiniai ar naujametiniai renginiai bus gerokai kuklesni nei anksčiau.

Pasak bendrovės "DFDS Lisco" komunikacijos ir reklamos skyriaus vadovo Vaido Klumbio, jų kompanija laikosi principo, jog, kokia ekonominė situacija bebūtų, darbuotojus reikia pasveikinti.

"Kas bebūtų, darbuotojai turi jausti, kad yra šventės, kad už jų darbą jiems metų gale yra išreiškiama padėka. Tad šiemet pas mus bus ir šventinis vakarėlis, ir dovanėlės. Tačiau nesamdėme, kaip anksčiau, jokių renginių organizatorių, muzikantų – šventinį vakarą susikurs patys darbuotojai", – komentavo V.Klumbys.

Jo teigimu, galimybė darbuotojams patiems organizuoti sau šventę leido jau gerokai anksčiau pajausti šventinę nuotaiką ir dvasią – jiems reikėjo pasiruošti vaidinimus, žaidimus, susirasti bei išsinuomoti karnavalinius drabužius.

Įmonei toks šventimo būdas padėjo sutaupyti nemažai pinigų – šventiniam vakarui šiemet bus skirta perpus mažiau lėšų nei pernai.

Įteiks tik dovanų

Anot "Klaipėdos duonos" generalinio direktoriaus Kęstučio Dulkio, jo vadovaujamos bendrovės darbuotojams šiųmetes šventes teks pasitikti kur kas kukliau nei pernai.

Šiemet, taupant pinigus, rengti naujametinio vakaro neketinama, tačiau kiekvienam darbuotojui bus įteikti dovanų čekiai, leisiantys jiems įsigyti maisto prekių šventinėms vakarienėms namuose.

"Pernai ir vakarėlį organizavome, ir dovanas teikėme, tačiau šiemet nusprendėme, kad yra svarbesnių dalykų kur išleisti pinigus, todėl pobūvį organizuoti atsisakėme. Tačiau darbuotojai vis tiek bus pasveikinti, nes neturime teisės to nedaryti – pas mus žmonės dirba išties sunkiai ir labai daug, tad jie nusipelnė būti paskatinti", – įsitikinęs K.Dulkis.

Vadovas žadėjo, kad sunkmečiui pasibaigus tradicija rengti šventinius vakarus ir vėl sugrįš.

Atšvęs sausio mėnesį

Daugiau nei 14 tūkst. darbuotojų visoje šalyje turinčio prekybos tinklo "Maxima LT" atstovė spaudai Renata Saulytė patikino, kad jie nutarė ir šiemet organizuoti šventinį vakarą darbuotojams. Tiesa, jis bus sausio pradžioje, nes gruodį prekybininkams – pats darbymetis.

"Nors apyvartos vis krenta, o nuotaikos blogėja, vis dėlto nutarėme neatsisakyti tradicijų. Šiemet nebus prabangaus vakarėlio, o tiesiog nuotaikingas, šiltas, jaukus pasibuvimas visiems kartu", – kalbėjo R.Saulytė.

Dėl sunkmečio atsisakyta darbuotojus apdovanoti dovanomis – jos bus įteiktos tik jų vaikams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų