Pereiti į pagrindinį turinį

Jėgas įvertino tarptautiniu mastu: stipriausiu ugniagesiu tapo lietuvis!

2019-07-10 16:00

Praėjusią savaitę Vokietijoje vykusiose tarptautinėse stipriausio ugniagesio varžybose savo fizinių jėgų galias išbandęs jaunas klaipėdietis Jurgis Rumiancevas į Lietuvą parvežė stipriausio ugniagesio titulą.

Jurgis Rumiancevas (viduryje) Jurgis Rumiancevas (viduryje) Jurgis Rumiancevas (viduryje)

Jau septynerius metus ištvermę bei greitį sportuodamas ir dalyvaudamas įvairiose varžybose ugdantis Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos skyrininkas Vokietijoje savaitgalį surengtame tarptautiniame stipriausio ugniagesio gelbėtojo čempionate nušluostė nosis 270 konkurentų iš skirtingų šalių.

„Su visa ekipuote ir pajungtu aparatu reikėjo užlipti į ketvirtą aukštą kartu nešantis 20 kilogramų sveriančią vandens žarną. Atnešus ją į platformą, įmesti į specialią dėžę, kurios apačioje buvo virvė su kita vandens žarna. Būtent ją man reikėjo pasiekti. Atliekant šiuos veiksmus buvo imituojama gaisro situacija“, – apie tekusios užduoties niuansus pasakojo J. Rumiancevas.

Iššūkių pradžia buvo tarsi vyšnia ant torto palyginus su tuo, kas laukė toliau. Vykdydamas minėtą rungtį jaunas vyras turėjo nusileisti į iš ketvirto aukštojo į pirmąjį nepraleisdamas nė vieno laiptelio – kitaip grėstų dvi sekundės baudos taškų. Taip pat imituoti įsilaužimą į objektą smūgiuojant specialiu kūju iki tam tikros ribos ir bėgti slalomą.

„Bėgau slalomą iki vandens žarnos, o ją paėmęs tempiau 25 metrus iki vartelių. Įėjus pro juos, teko mesti vandens žarną į vaizduojamą gaisro židinį ir numušti taikinį. Po to 30 metrų iki finišo linijos nutempti 80-85 kilogramus sveriantį manekeną“, – kalbėjo stipriausio ugniagesio gelbėtojo vardą tarptautiniu mastu iškovojęs J. Rumiancevas.

Asmeninio archyvo nuotr.

Adrenalino pliūpsnis klaipėdietį užplūdo, stebint rungtį atlikusį kolegą Mindaugą Valaitį ir pagerinusį anksčiau savo paties pasiektą rezultatą. „Jo rungties atlikimo laikas buvo mano atspirties taškas čempionate. Supratau, kad turiu stengtis ir bėgti greičiau“, – šypteli jaunas vyras.

Žiemą palaikantis fizinę formą sporto salėje, o vasarą tobulinantis techninius gebėjimus, R. Rumunciavas juokaudamas sako pastebintis, jog lietuviai – tikrieji darbininkai, nes užsieniečiai turėdami daug geresnes sąlygas varžyboms pasiruošti ir treniruodamiesi specialiai pritaikytose aikštelėse su manekenais tinkamai neišnaudoja galimybių.

Pasak jo, tai – didžiausias iki šiol iškovotas laimėjimas. Tiesa, fortūna jaunam vyrui šypsosi ne pirmą kartą – Šiauliuose vykusiose geriausio ugniagesio varžybose jis laimėjo pirmąją vietą.

Nors J. Rumiancevas sako, jog kolegos jį kol kas pasveikino tik virtualiai, nes į darbą stipriausias ugniagesys ruošiasi eiti tik rytoj. Žiniomis apie klaipėdiečio pergalę socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba.

Įraše pabrėžiama ne tik pastarojo laimėjimo reikšmė, bet ir kiti 29-erių Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 1-osios komandos skyrininko nuopelnai.

„Ugniagesiu gelbėtoju, o dabar skyrininku, J. Rumiancevas dirba aštuoneri metai. Jis taip pat yra ir naras. Pasak Jurgio, šis darbas jam įdomiausias. Birželį J. Rumiancevas įdėjo daug pastangų, kad Kvėdarnos seniūnijoje tvenkinyje rastų nuskendusios šešiolikmetės kūną“, – rašoma socialiniame tinkle.

Asmeninio archyvo nuotr.

Primename, jog pernai rudenį Vokietijoje surengtame tarptautiniame stipriausio Europos ugniagesio gelbėtojo čempionate taip pat triumfavo lietuvis – sėkmė buvo palanki Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Raseinių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos puskarininkiui Modestui Mikolaičiui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų