Jūros šventės metu, Klaipėdos alaus darykla „Švyturys“ renginio svečiams pasiūlys paragauti ypatingos sriubos, verdamos iš tamsiojo „Baltijos“ alaus. Sriubos receptą sukūrė „Švyturio“ vyriausioji aludarė Džuljeta Armonienė, atsižvelgdama į patiekalus su alumi, kurie būdavo gaminami senovėje.
„Džuljetos alaus sriuba“ - taip pavadintos specialiai Jūros šventei verdamos sriubos galės paragauti šventės dalyviai. Sriubos virimui, padedant keliems pagalbininkams iš restorano „Marcėliukės klėtis“, vadovaus pati aludarė. Alaus sriubos virimui planuojama sunaudoti daugiau kaip 400 litrų tamsiojo „Baltijos“ alaus. Nors oficialaus rekordo nesiekiama fiksuoti, tačiau „Švyturio“ atstovai teigia, jog alaus sriubos bus išvirta daugiau nei kada nors Lietuvoje.
„Tamsusis alus dažnai vadinamas alaus virtuvės karaliumi - patiekalai su tamsiuoju alumi pasižymi išskirtiniu skoniu, kurį jam suteikia skrudintas karamelinis salyklas. Tokia ir alaus sriuba, kurios receptas būtų įvertintas senovėje. Jos skonis patvirtina, kad alus - universalus gėrimas, jį galima ne tik gerti, bet su juo ir gaminti skanius patiekalus“, - kalba Dž.Armonienė.
Siekiant atgaminti senovinį skonį sriubai pasirinktas „Baltijos“ - seniausias „Švyturio“ gaminamas alus, sukurtas ir be pertraukų verdamas jau 45-erius metus.
„Džuljetos alaus sriuba“ kainuos 1 litą. Ja bus prekiaujama „Mėmelio miesto“ teritorijoje, šalia ten įsikūrusio „Marcėliukės klėties“ restorano, rugpjūčio 1 d., šeštadienį, nuo 14 iki 17 val.
Naujausi komentarai