Quantcast

Kaip vadinti S. Nėries gatvę?

Jau netrukus turėtų paaiškėti, kada bus paskelbta gyventojų apklausa dėl Salomėjos Nėries gatvės pavadinimo pakeitimo Klaipėdoje. Vienas variantų – gatvei sugrąžinti istorinį Stoties gatvės pavadinimą.

Dienraščio duomenimis, dėl S. Nėries gatvės pavadinimo keitimo klausimynas yra suformuluotas.

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija pastabų neturėjo.

Dabar tam turi pritarti Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus. Gavus jo palaiminimą, liks techninės detalės – turės būti išleistas mero potvarkis ir skelbiama apklausa.

Dėl S. Nėries gatvės pavadinimo keitimo buvo pasiūlyti keli variantai, be to, patys klaipėdiečiai galės siūlyti ir savo norimą pavadinimą.

Tarp pasiūlymų esą nėra varianto išsaugoti S. Nėries gatvės pavadinimą, nes yra Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos sprendimas, kad gatvė turi būti pervadinta.

Viena versijų – S. Nėries gatvei sugrąžinti istorinį Stoties gatvės pavadinimą, tačiau tokiu pavadinimu yra gatvė Giruliuose, kurią tuomet tektų pervadinti.

Dar yra siūlymas pratęsti K. Donelaičio gatvę iki stoties, panaikinant S. Nėries gatvės pavadinimą.

Klaipėdiečių apklausa, kuri veikiausiai bus surengta rugpjūtį–rugsėjį, vyks tik dėl S. Nėries gatvės pervadinimo, dėl Liudo Giros gatvės pervadinimo protokolas jau yra surašytas ir perduotas merui.

Žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisijos balsų dauguma nuspręsta L. Giros gatvę pervadinti Ernsto Vicherto vardu, bet tam dar turės pritarti miesto politikai.

Su represine sovietų valdžia susijusių asmenų gatvių pavadinimus šalies savivaldybes įpareigojo pakeisti ir Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro vadovybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Amzina pagarba Jai

 Amzina pagarba Jai portretas
Salin rankas nuo Jos vardo! ...."".o vienakart pavasari, tu vel atjosi drasiai, o mylimas pavasari, manes jau neberasi....."" kartoju tuos zodzius, nes tai malda.

ttt

ttt portretas
Gaila ir žiauru, kad naikinamas gatvės pavadinimas . Turi likti Salomėjos Neries gatvės pavadinimas........... pusnynuos nykštukai miega, aukso žuvys po ledu-bėga ragana per sniegą nepalikdama pėdų---iš vaikystės skamba, nepamirštama... )

Pilietei

Pilietei portretas
ne ne..Manau kad daug geriau tiktų pinigų partijoms ir juodversliui plovėjo pavadinimas - Stepukonio gatvė
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių