Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdų Senelis stojo į kovą prieš „Sodrą“

2012-09-11 10:43
Kalėdų Senelis stojo į kovą prieš „Sodrą“
Kalėdų Senelis stojo į kovą prieš „Sodrą“ / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kalėdų Seneliu save vadinantis klaipėdietis kreipėsi į teismą su ieškiniu „Sodrai“. Vyras įsitikinęs, kad iš jo neteisėtai reikalauta mokėti socialinio draudimo įmokas už visus metus, nors vaikus švenčių proga linksmino vos vieną mėnesį per metus.

Kalėdų senis – už dyką

Kostas Algimantas Bartkevičius teigė, kad persirengęs Kalėdų Seneliu į vaikų namus ar gydymo įstaigas užsuka savo iniciatyva, o kuklias dovanėles perka iš savų lėšų.

„Aš pats augau vaikų namuose ir žinau, koks svarbus ten gyvenantiems mažyliams yra Kalėdų Senelis. Aš jokių pajamų iš šios veiklos negavau. Tik vieną kartą esu buvęs pakviestas į privačią įmonę, o gavęs atlygį, deklaravau pajamas“, – aiškino klaipėdietis.

K.A.Bartkevičius tikino, jog Kalėdų Seneliu jis persirengia jau 34-erius metus.

„Kažkas mane pamokė, kad negaliu šiaip sau užsiimti tokia veikla, todėl apsilankiau Mokesčių inspekcijoje, kur man buvo paaiškinta, jog individualios veiklos pažymėjimo Kalėdų Seneliui niekas neišduoda“, – pasakojo klaipėdietis.

Vyras gavo pažymą, kurioje buvo nurodyta, kad jis verčiasi kita, niekur kitur nepriskirta, pramogine veikla.

„Buvo paaiškinta, jog aš turėsiu mokėti „Sodrai“, jei dirbsiu pagal sutartį. Jei ir buvau skolingas, kodėl niekas manęs tinkamai neinformavo? „Sodra“ siuntė raštus ne tuo adresu, kurį aš oficialiai buvau deklaravęs“, – aiškino pareiškėjas.

Nuskaičiavo pinigus

K.A.Bartkevičius apie tai, jog yra skolingas, sužinojo tik tuomet, kai savo sąskaitoje pasigedo dalies pinigų.

„Oficialiai aš dirbau vairuotoju. Vieną dieną sužinojau, kad „Sodra“ man nuo atlyginimo nuskaičiavo socialinio draudimo įmokas. Aš jiems niekaip negaliu įrodyti, kad Kalėdų Seneliu dirbu tik mėnesį“, – aiškino klaipėdietis.

Nuo 2004-ųjų, kai jis įregistravo individualią veiklą, jau yra susikaupę arti 3 tūkst. litų skola „Sodrai“. Dėl skolos išieškojimo jau kreiptasi ir į antstolius.

Atleisti nuo mokesčio negali

Vakar Klaipėdos administraciniame teisme nagrinėjant pareiškėjo skundą, „Sodros“ atstovė K.A.Bartkevičiui aiškino, kad niekas jo dvigubų įmokų nereikalavo.

„Kol pareiškėjas socialiniu draudimu draudžiamas darbovietėje ir ji mokėjo įmokas, jam nebuvo prievolės mokėti įmokas, susijusias su individualia veikla. Atleisti jį nuo įmokų mes neturime pagrindo, nes jis nepatenka į asmenų sąrašą, kuriems yra taikoma tokia lengvata“, – tvarką aiškino „Sodros“ atstovė Raimonda Žilakauskytė.

Minant valstybinių įstaigų slenksčius vyrui iki šiol niekas nesugebėjo paaiškinti, kad nevykdydamas veiklos jis turėjo atsisakyti verslo liudijimo.

„Bet aš juk negaunu pajamų. Tiesa, „Sodra“ man yra nurašiusi dalį skolos, pripažindama ją beviltiška. Todėl aš manau, kad jie turi man grąžinti viską, ką yra nuskaičiavę. Jei to nepasieksiu teismuose, kreipsiuosi į Europos Žmogaus Teisių Teismą“, – tikino klaipėdietis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų