Pereiti į pagrindinį turinį

Kapai Lėbartuose skęsta balose

2010-11-12 09:11
Netvarka: Lėbartų kapinėse kapai ne tik merkiant lietui skęsta balose.
Netvarka: Lėbartų kapinėse kapai ne tik merkiant lietui skęsta balose. / Vytauto Petriko nuotr.

Lėbartų kapinėse artimųjų kapus lankančios moterys neranda nusiraminimo – kaskart pamačiusios vandenyje skendinčius artimųjų kapus jos apsipila ašaromis.

"Jau penkti metai, kai palaidojau sūnelį. Bet nusiraminimo nerandu. Skaudu matyti kapą, skendintį vandenyje", – guodėsi klaipėdietė Vanda Klimavičienė.

Net tada, kai ištisomis dienomis nemerkia lietus, 125-ajame šių kapinių kvartale takai ir kapai apsemti vandens. Prieš kelerius metus moteris kreipėsi į Kapinių priežiūros tarnybos vadovę. Tada viršininkė jai paaiškino, kad lietaus nuotakų čia negalima daryti, nes greta tako įrengta vandentiekio trasa. Tačiau netrukus toje vietoje pradėta laidoti.

"Supratome, kad tada dirbusi vadovė mus paprasčiausiai apgavo. Vėliau vėl kreipėmės į tą pačią tarnybą, tiesa, jau kitą jos viršininkę. Išgirdome kitą aiškinimą. Neva negalima įrengti nuotakų, nes niekas nepriima šių nuotekų. Bet prieš kelerius metus tolėliau ant kalniuko buvo ruošiama nauja vieta laidojimui. Pati mačiau, kaip vyrai įrengė nutekėjimą. Argi gali būti, kad iš vienos kapinių vietos nuotekas kažkas priima, o iš kitos jų jau nėra kur dėti?" – piktinosi moteris.

Gretimai sūnaus ir vyro kapą lankanti klaipėdietė rodė, kaip kaskart turi iš kapavietės išsemti vandenį, bet brangių jai žmonių kapas neilgai lieka sausas. Netrukus čia vėl telkšo bala.

"Atvažiuoju ašarodama dėl netekties. Išvažiuoju verkdama iš sielvarto. Labai skaudu matyti, kad mylimas sūnus ir vyras guli vandens klane", – guodėsi našlė.

Vandens nesugeria nei akmenukais pabarstyti takai, nei keli neprižiūrimi žole apžėlę kapai.

Nuo šių metų vasario Kapinių priežiūros tarnybai vadovaujanti Zina Stankienė tikino apie tokią katastrofišką padėtį išgirdusi pirmą kartą.

"Lėbartų kapinėse yra ne vienas kvartalas, kur smarkiau palijus telkšo balos, tačiau man asmeniškai niekas nesiskundė. Labai užjaučiu tuos žmones ir norėčiau jiems geranoriškai padėti. Manau, be techninio sprendimo čia neišsiversime. Kaip tai padaryti, teks galvoti ne man vienai. Norėčiau, kad žmonės ateitų ir parodytų mums tą vietą", – tikino Z.Stankienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų