Quantcast

Kariškiai požeminės pirtelės pajūryje atiduoti nenori

Klaipėdos rajono valdžiai greičiausiai nepavyks atgauti prieš keliolika metų kariškiams perleistos požeminės slėptuvės pajūryje. Krašto apsaugos ministerija objektą ketina parduoti, o gautus pinigus panaudoti savo reikmėms.

Šaudymas tuščiais šoviniais?

Klaipėdos rajonas norėtų susigrąžinti požeminę slėptuvę pajūryje, kuri šiandien priklauso kariškiams. Dėl to rajono politikai jau du kartus kreipėsi į Vyriausybę su prašymu, kad slėptuvė būtų perduota savivaldybei patikėjimo teise.

Savivaldybė šiuo metu rengia projektą paplūdimyje. Karklėje planuojama pastatyti gelbėjimo stotį, dušus, kitus paplūdimio įrenginius. Slėptuvę galbūt būtų galima pritaikyti visuomenės poreikiams.

Po pirmo kreipimosi į Vyriausybę gautas atsakymas iš Krašto apsaugos ministerijos, kad, jų įsitikinimu, savivaldybei šio objekto perduoti nereikia, todėl jis bus atiduotas Valstybės turto bankui ir parduotas.

Nepaisant to, rajono meras Vaclovas Dačkauskas pakartotinai paprašė atsižvelgti į rajono tarybos nuomonę. Esą pardavus šį turtą privatiems asmenims iškils problemų dėl prievažos prie pastato, sumažės galimybės visuomenei prieiti prie jūros.

Turėtų išsipirkti?

Finansų viceministras Aloyzas Vitkauskas, vykdydamas ministro pirmininko pavedimą, atrašė Klaipėdos rajono valdžiai, kad požeminį punktą išbraukus iš Atnaujinamo valstybės nekilnojamojo turto sąrašo "turtui atnaujinti reikalingos lėšos sumažėtų“.

Šią biurokratinę kalbą iššifruoti reikėtų maždaug taip: Klaipėdos rajonas, norėdamas iš kariškių atgauti požeminį punktą, kurį prieš keliolika metų jiems perleido veltui, turėtų susimokėti. Nes Krašto apsaugos ministerija, pardavusi šį objektą, gautas lėšas ketina panaudoti savo tikslams.

Įrengė pirtį

Karklės kaime Klaipėdos rajone ant jūros kranto stūkso tarybinių laikų palikimas – 82 kvadratinių metrų požeminė slėptuvė.

Statinys įrengtas visai netoli senųjų Karklės kapinaičių, už 20 metrų nuo jūros kranto.

Sovietmečiu slėptuvė tarnavo netoli buvusiai pionierių stovyklai, o po to, kaip teigiama, buvo paskelbta centriniu civilinės saugos štabu.

Atgavus Nepriklausomybę, statinys perėjo Klaipėdos rajono savivaldybės žinion.

Maždaug prieš 15 metų tą objektą rajonas perdavė kariškių mokymams.

Neilgai trukus slėptuvėje įrengta pirtis ir ji pritaikyta ne mokymui, o pramogoms.


Šiame straipsnyje: Karklės pirtispirtelėpirtis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Labai įdomu, kokia ten pirtelė buvo, jei ten niekad nebuvo nei vandens, nei kanalizacijos... Greičiau jau buvo naudojama kaip sandėliukas vaikų vasaros stovykloms, organizuojamoms šaulių. Smalsuoliukai galėjo užeit vidun ir įsitikint.

autorei

autorei portretas
nežinau ką jūs veikiate pirtyse, bet šiaip pirtys yra skirtos ne pramogoms o prausimuisi

emigrant

emigrant portretas
Tai prie to pacio ir nusisprausti galima :)))))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių