Pereiti į pagrindinį turinį

Karių kapinėse – Amžinoji ugnis

2010-01-20 05:00
Dabartis: vieta Amžinajai ugniai karių kapinėse yra, tačiau liepsna joje kasmet suplazdėdavo tik vieną dieną.
Dabartis: vieta Amžinajai ugniai karių kapinėse yra, tačiau liepsna joje kasmet suplazdėdavo tik vieną dieną. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Skulptūrų parke esančiose karių kapinėse vėl bus uždegta Amžinoji ugnis, kuri nebeturėtų užgesti bent kelerius artimiausius metus.

Tuo rūpinasi Lietuvoje gyvenančių Antrojo pasaulinio karo dalyvių, kovojusių antihitlerinės koalicijos pusėje, organizacija. Jos pirmininkas Julius Deksnys kreipėsi į uostamiesčio savivaldybę, kad gautų leidimą uždegti Amžinąją ugnį. Leidimas duotas su sąlyga, kad organizacija pati sumokės už vietos, kurioje degs Amžinoji ugnis, eksploataciją, apsaugą bei dujas.

"Laukiame leidimo iš savivaldybės ir tada pradėsime ieškoti rėmėjų, tvarkyti Amžinosios ugnies vietą. Tikimės, kad ją galėsime uždegti gegužės 9-ąją, kai minėsime Antrojo pasaulinio karo pabaigos 65-ąsias metines, ir ji niekada nebeužges", – vylėsi J.Deksnys.

Jis teigė, kad sutvarkyti Amžinosios ugnies ugniakurą kainuos per 4 tūkst. litų. "Lietuvos dujos" taip pat suskaičiavo, kad nuolat degti Amžinajai ugniai per metus reikės 35 tūkst. kub. m dujų. Tai gali kainuoti per 30 tūkst. litų.

"Klaipėdos savivaldybė atsakė, kad pinigų neturi, todėl ieškosime kitų būdų jų gauti", – tvirtino J.Deksnys.

Leidimą degti Amžinajai ugniai Klaipėdos savivaldybė suteikė iki šių metų pabaigos. Anot J.Deksnio, baigiantis terminui bus prašoma leidimą pratęsti.

"Norime, kad Amžinoji ugnis degtų nuolat. Tai jokia politika, o tik pagarba žuvusiems", – tikino organizacijos pirmininkas.

Amžinoji ugnis karių kapinėse buvo užgesinta šaliai atgavus nepriklausomybę. Iki šiol ji trumpam buvo kasmet uždegama tik gegužės 9-ąją.

Organizacija jau gavo leidimą uždegus Amžinąją ugnį neužgesinti ir Vilniuje. Leidimo dar laukiama iš Kauno savivaldybės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų