Pereiti į pagrindinį turinį

Kelininkams - rūpestis dėl apžėlusių pakelių

2012-06-15 05:00
Kelininkams - rūpestis dėl apžėlusių pakelių
Kelininkams - rūpestis dėl apžėlusių pakelių / DMN archyvo nuotr.

Klaipėdos regiono ir magistralinius kelius prižiūrintys kelininkai įniko į pakelių tvarkymą – pirmomis birželio dienomis vos spėjama šienauti bent judriausių Klaipėdos krašto kelių kelkraščius.

Tačiau įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ vadovas Petras Kaučikas pastebi, jog keli metai iš eilės lėšų kelių priežiūrai nedaugėja, o darbų ir degalų kainos vis auga.

„Po krizės sumažintas mūsų biudžetas iki šiol yra išlikęs toks pats. Kelių priežiūrai neskiriama daugiau lėšų, o degalų kainos kyla. Tad šienaujame ir graudžiai žiūrime, kaip byra mūsų pinigėliai“, – sakė P.Kaučikas.

Už tą pačią sumą kelininkai tikino galintys šiemet atlikti kur kas mažiau darbų.

„Pagal reikalavimus iki liepos 1-osios mums privalu nušienauti magistralinių kelių pakeles. Turime nušienauti kelkraštį ir vieną pradalgę į griovį. O iki rugsėjo 20-osios magistraliniuose ir krašto keliuose turi būti nušienautos ne tik pakelės, bet ir grioviai“, – sakė įmonės „Klaipėdos regiono keliai“ direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Vytautas Gružas.

Kelininkai negali tiksliai apskaičiuoti, kiek kas mėnesį prisireiks lėšų pakelių tvarkymui.

„Nežinome, kiek kartų teks šienauti. Jei bus daug lietaus, šienausime daug. Jei nelis, sutaupytus pinigus skirsime žiemos darbams“, – sakė V.Gružas.

Kol kas „Klaipėdos regiono keliai“ beveik baigė pirmąjį šienavimo etapą.

„Iki liepos bus nušienauti visi 2 tūkst. kilometrų mūsų tarnybai priklausančių pakelių“, – aiškino V.Gružas.

Rajoninių kelių kelkraščius kelininkams nurodyta nušienauti iki spalio 15-osios.

„Nuolatinei kelių priežiūrai vasarą per mėnesį įvairiems darbams skiriama 700 tūkst. litų. Tačiau tai ne tik pakelių šienavimas, o ir kelio ženklų priežiūra, greideriavimas, žvyrkelių priežiūra“, – aiškino V.Gružas.

Įmonės vadovas P.Kaučikas pastebėjo, kad anksčiau kelių priežiūrai vasaros metu skirtų pinigų sumą smarkiai mažindavo ne tik šienavimas, bet ir pakelėse vairuotojų išmestų šiukšlių rinkimas.

„Didžiausia bėda būdavo Palangos kelyje. Važiuodami poilsiautojai išmesdavo kalnus šiukšlių. Visgi pastebėjome, kad žmonės keičiasi. Palyginti su ta gausybe šiukšlių, kurias surinkdavome, dabar padėtis kur kas geresnė. Daugiausia jų surenkame pavasarį, sniegui nutirpus“, – tikino įmonės vadovas P.Kaučikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų