Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdietė bute gyvena su balandžiais

2010-04-27 08:00
Sąlygos: dviejų kambarių bute buvusi bendrijos pirmininkė laikė per 30 balandžių.
Sąlygos: dviejų kambarių bute buvusi bendrijos pirmininkė laikė per 30 balandžių. / Mariaus Poimanskio nuotr.

Smarvė ir balandžių nudergtos grindys, baldai ir kiekvienas daiktas bute. Tokį vaizdą išvydo į buvusios daugiabučio bendrijos pirmininkės butą iškviesti savivaldybės tarnautojai.

Kambaryje – 30 paukščių

I.Simonaitytės gatvės 13-ajame name dviejų kambarių butas jau kelis metus, pasak kaimynų, virtęs balandžių prieglauda.

Čia gyvenanti 70-metė Ona R. dešimtis sparnuočių apgyvendino tame pačiame bute, kur kartu gyvena jos senyvo amžiaus motina, turinti negalią.

„Gyventojai nebeapsikentė smarvės ir netvarkos, todėl teko kreiptis į savivaldybę“, – pasakojo nuo pernai rugpjūčio namo bendrijai vadovaujantis Remigijus Gečas.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos poskyrio vadovas Marius Poimanskis tvirtino, kad į klaipėdietės butą patekę savivaldybės tarnautojai nustėro išvydę daugybę balandžių.

„Įėjus į butą, paukščiai ėmė virš galvų mosuoti sparnais. Virtuvėje aptikome nuo 12 iki 15 balandžių, o kambaryje – dar apie dvidešimt. Tokio vaizdo aš dar nebuvau matęs“, – kraupo tarnautojas.

Siūlomos kavos atsisakė

Sparnuočių nebuvo tik antrajame buto kambaryje, kuriame miegojo šeimininkės 95-erių motina.

„Pirmiausiai mes pasikalbėjome su moterimi, suteikėme laiko per savaitgalį balandžius išgabenti“, – pasakojo M.Poimanskis.

Apsilankius tarnautojams, buto šeimininkė neprašytiems svečiams pasiūlė kavos, tačiau atvykėliai nustėro išvydę, kad moteris gėrimą pliko į tuos pačius puodelius, kurie ką tik buvo pridergti paukščių.

Ankstų pirmadienio rytą pasibeldę į tą patį butą savivaldybės tarnautojai tikino nelabai tikėjęsi, kad vaizdas bus pasikeitęs.

„Tačiau balandžių nebebuvo, radome tik vieną paukštį. Kol kas gyventojos nebaudėme, stebėsime, kaip elgsis toliau“, – tikino M.Poimanskis.

Lesinti – kaip į darbą

I.Simonaitytės g. 13 namo gyventojai pasakojo, jog keistą kaimynės elgesį stebi jau seniai. Pradžioje esą į akis krisdavo tik moters sumeistrauta lesykla balkone, tačiau vėliau sergančius paukščius ji pradėjo neštis iš gatvės.

Netoli Vingio prekybos centro taip pat balandžių mylėtojo suręstoje balandinėje ši gyventoja – dažnas svečias. Jau paryčiais miestiečiai stebėdavo jos lesinamus būrius balandžių.

„Buvusi bendrijos pirmininkė, o pati nesilaiko gyvūnų laikymo mieste taisyklių. Su šia kaimyne mūsų bendrijai teks bylinėtis – netrukus prasidės teismo procesas dėl neva neteisėto jos atleidimo iš pareigų. Buvusi pirmininkė įsitikinusi, kad visuotinio gyventojų susirinkimo neužteko tokiam sprendimui“, – pasakojo bendrijos pirmininkas R.Gečas.

Infekcijos nešiotojai

Pirmininkas pripažino, kad jo pirmtakė bendrijos dokumentus perdavė suteptus balandžių išmatomis.

"Balandžiai vieni aktyviausių užkrečiamų ligų platintojų, tačiau tai ne viena blogybė mūsų name. Balandžius moteris augino trečiajame aukšte, o penktajame gyventoja augina dešimt kačių. Teks ir šį atvejį aiškintis", – pasakojo R.Gečas.

Veterinarijos klinikos "Aumura" darbuotojai vakar konstatavo, kad 70-metės bute paimti keturi ligoti balandžiai iš tiesų serga užkrečiama infekcine liga.

"Jų išgelbėti jau nepavyks, teks užmigdyti", – tikino veterinarijos gydytoja Rita Gineikienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų