Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdietis su riedlente nesiskiria jau dešimtmetį

2013-08-30 11:56

Nors laisvalaikio užsiėmimų vaikams ir jaunuoliams uostamiestis ganėtinai stokoja, pastarųjų fantazija neapsiriboja vien laiko leidimu prie kompiuterio. Nuo važinėjimo dviračiu iki triukų su riedlente – toks spalvingas spektras pramogų, anot jų, negali būti nustumtas dėl nuolatinio akių varvinimo į jas gadinantį ekraną.

Pradėjo dešimties

Daugiau nei dešimties metų patirtį važinėjimu riedlente turintis Deividas pripažino, jog šis hobis atima didžiąją dalį jo laiko. Anksčiau Šilutėje gyvenęs jaunuolis prisiminė, jog viskas prasidėjo nuo akcijos riedlentei viename prekybos centre.

„Užmačiau parduotuvėje riedlentę ir pradėjau tėvus kalbinti, kad nupirktų. Tada man buvo vos dešimt metų, tačiau užsikabinau labai greitai. Su draugais pradėjome važinėtis gatvėse, vėliau persikrausčiau į Klaipėdą. Čia suradau dar daugiau bendraminčių“, – pasakojo jaunuolis, pabrėždamas, jog tai darantis savo malonumui ir didelių laimėjimų nesiekia.

Paklausus, ar nekilo mintis šį užsiėmimą pakeisti kitu, Deividas patikino, jog riedlentės sportas jam pats svarbiausias. Mesti jo neprivertė net nesėkmės ir traumos, kurių vaikino kelyje, pasitaikė tikrai ne mažai.

Du kartus lūžusi ranka, skilusi pėda ir nesuskaičiuojama galybė pirštų traumų, anot jo, važinėjimą pristabdė vos kelioms savaitėms.

„Ir dabar kelius tebeskauda nuo kritimų, tačiau tai tik dar labiau skatina tobulėti“, – patikino jis.

Pastebėdamas, jog šiuolaikiniai vaikai riedlenčių sportą perpranta dar sparčiau, Deividas prisiminė rimtesnį triuką išmokęs tik per metus.

„Dabar vaikai stengiasi labiau, nes nori dalyvauti varžybose, anksčiau užtekdavo tik pasivažinėti. Tačiau nemažai bendraminčių, su kuriais tai pradėjome, per tiek metų jau atkrito. Vieni išsigando traumų, kiti tiesiog pakeitė gyvenimo būdą“, – kalbėjo jis, prisimindamas dienas, kai ant riedlentės praleisdavo iki 12-os valandų.

Išveja policija

Pasak vaikino, jei turėtų tiek laiko, kiek turėjo tada, riedlentės iš rankų visai nepaleistų. Tačiau, tobulėti trukdo dar ir pritaikytų tam vietų trūkumas. 

„Klaipėdoje yra vos du tokie parkai, tačiau vienas jų avarinės būklės. Ten greičiau susižeisi, nei pasivažinėsi. O gatvėse triukus demonstruoti irgi neleidžia – tiek policija, tiek patys žmonės vis drausmina “, – skundėsi jis, pastebėdamas, jog uostamiestyje esantys laiptai ir įvažiavimai – riedlentininkui pats tas.

Paklaustas ar riedlentės yra vaikinų sportas, jaunuolis nusijuokė. „Labai gaila, kad merginų nėra. Šilutėje buvo kelios, bet ir jos kažkur dingo. O štai Europoje yra tikrai gabių, jei atvyktų čia, visi Lietuvos geriausieji išsižiotų“, – pastebėjo jis.

Patikindamas, jog ir šis pomėgis netrukdo nei mokslams nei asmeniniam gyvenimui, Deividas pripažino savęs be jos nebeįsivaizduojantis.

Vieną aikštelę remontuos

Šiuo metu uostamiestyje riedlenčių sportu užsiima apie 150 jaunuolių. Šiuo metu jie turi tenkintis viena, Poilsio parke esančia aikštele, nes S. Dacho progimnazijos teritorijoje esančios rampos jau susidėvėjo.

Klaipėdos miesto savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorius Modestas Vitkus nurodė, jog pastaroji vieta taip pat greitu metu bus remontuojama.

„Šiuo metu vyksta viešųjų pirkimų procedūra, patys jaunuoliai surašė reikiamas statybines medžiagas, kurioms savivaldybė skyrė 10 000 litų. Kaip ir vieną moderniausių aikštelių Poilsio parke, taip ir šią jaunimas remontuos savo iniciatyva“, - nurodė jis.

Pastebėdamas, jog šiuo ekstremaliu sportu užsiimantys jaunuoliai pasigenda sąlygų treniruotis ir žiemos metu, M. Vitkus svarstė apie galimybė aikšteles pritaikyti ir šaltojo sezono pramogoms.

Pasak jo, važinėjantys riedlente savo gabumus galėtų tobulinti snieglentės pagalba, o riedučių  mėgėjai puikiai jaustųsi „įšokę“ į pačiūžas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų