Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos balkonai kelia grėsmę praeiviams

2009-08-13 07:17
Pagelbėjo: atskubėję ugniagesiai pritvirtino lūžusią Sportininkų gatvės 24 namo balkono konstrukciją.
Pagelbėjo: atskubėję ugniagesiai pritvirtino lūžusią Sportininkų gatvės 24 namo balkono konstrukciją. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Byrantys daugiabučių namų balkonai praeivių tyko lyg žudikai. Tačiau butų savininkai, nors ir yra informuoti apie katastrofišką jų būklę, atsisako remontuoti.

Užvakar po vidurdienio uostamiesčio ugniagesiai gavo pranešimą, kad lūžo Sportininkų gatvės 24 namo 8 buto medinė balkono konstrukcija.

Nedaug trūko, jog ji būtų nukritusi pro šalį ėjusiems žmonėms ant galvų. Į įvykio vietą atskubėję pareigūnai medinę balkono konstrukciją virve pririšo. Ugniagesiai nuogąstavo, kad gali nukristi ir kitų butų balkonų, kurie seniai remontuoti, balkiai.

Daugiabučius administruojančių bendrovių atstovų teigimu, prasčiausia balkonų būklė yra senamiestyje ir Žvejybos uosto rajone.

„Situacija senamiestyje tragiška. Nemažai balkonų yra kritinės būklės. Naujuose rajonuose ji nėra tokia prasta. Stengiamės taisyti, kiek galime“, – tvirtino įmonių „Debreceno valda“ ir „Vitės valdos“ direktorius Remigijus Valentinavičius.

„Balkonų būklė surašoma apžiūros aktuose. Gyventojai visada apie tai informuojami, bet remonto atsisakoma ne tik dabar, kai sunki ekonominė padėtis, bet atsisakyta ir anksčiau, kai situacija buvo geresnė“, – pasakojo įmonės „City Service“, kuriai priklauso šešios uostamiesčio namų valdos, Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys.

Namų valdos balkonus remontuoja esant avarinei situacijai. Remonto tarnyba, atsivežusi bokštelį, nuima kabančias detales, kurios kelia pavojų aplinkiniams. Tačiau, anot M.Genio, tai tik laikina išeitis.

„Tokiems balkonams reikia kapitalinio remonto, tačiau be gyventojų sutikimo nieko negalime daryti. Nenorime, kad kiltų klausimų, jog esą iš niekur atsirado naujos mokesčių eilutės. Gyventojai žino situaciją, bet nieko daryti nenori. Jiems tai atrodo ne pirmos svarbos klausimas. Šiemet negavome nė vieno sutikimo balkonų remontui, o šalinti jų sukeltas avarines situacijas važiavome dešimtis kartų“, – aiškino M.Genys.

Klaipėdos savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Loreta Granovienė pabrėžė, jog gyventojai privalo patys rūpintis savo balkonais. Tačiau pastaruoju metu nuobaudų dėl to nebuvo skirta. L.Granovienės teigimu, vykdomas prevencinis darbas – gyventojai skatinami rūpintis savo balkonais.

Balkono remonto kaina priklauso nuo jo būklės, tipo. Remontas gali kainuoti kelis šimtus ir kelis tūkstančius litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų