Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos biudžete veriasi skylė

2009-11-16 08:05
Klaipėdos biudžete veriasi skylė
Klaipėdos biudžete veriasi skylė / Diena Media nuotr.

Klaipėdos miesto biudžete šiuo metu jau trūksta beveik 6 mln. litų. Prognozuojama, kad toks deficitas išliks ir metų pabaigoje.

Per dešimt šių metų mėnesių į uostamiesčio iždą buvo surinkta 299 mln. 402 tūkst. litų, tačiau tai yra beveik 6 mln. litų mažiau nei planuota. Biudžeto surinkimas siekia 98,1 proc.

Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius situacijos nedramatizavo. „Gyventojų pajamų mokestis surinktas 100 proc. Tačiau yra signalas, jog metų pabaigoje galime turėti nedidelių problemų. Per devynis šių metų mėnesius gyventojų pajamų mokestis buvo renkamas 100,6 proc., turėjome papildomai surinkę 620 tūkst. litų, tačiau tie lašinukai jau ištirpo. Stabiliai nesurenkama nekilnojamojo turto mokesčio, per dešimt mėnesių jo pavyko gauti vos 10 proc. visų planuotų pinigų. Nevyksta ir žemės pardavimai, todėl negauname pajamų, o visa kita yra pakankamai gerai“, – amžinas problemas vardijo R.Taraškevičius.

Žvelgdamas į ateitį, jis prognozavo, jog ir metus pavyks baigti su maždaug 6 mln. litų deficitu. „Tikrai nebus taip, kaip pernai, kai biudžeto minusas buvo 19 mln. litų“, – įsitikinęs uostamiesčio vadovas.

Šiuo metu savivaldybė turi apie 1 mln. 600 tūkst. litų skolų, todėl metus pabaigus su deficitu biudžete skolos dar labiau išaugs. „Bet mūsų padėtis, palyginti su visos šalies, dar pakankamai gera“, – tvirtino R.Taraškevičius.

Suplanuota, kad šiemet į Klaipėdos biudžetą turėtų būti surinkta beveik 372 mln. litų. Per dešimt mėnesių į miesto iždą įplaukė apie 300 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų