Merdintis Klaipėdos centras netrukus sulauks gyvybės injekcijų – kitą mėnesį Herkaus Manto gatvėje duris turėtų atverti dvi naujos maitinimo užeigos.
Sukurs 30 darbo vietų
Nemažai nuomininkų pastaraisiais metais pakeitusių patalpų Muzikinio teatro kaimynystėje langus jau kurį laiką ženklina "Čili" restoranų tinklo simbolika.
Bendrovės "Čili Holdings" generalinis direktorius Dainius Kalina patvirtino, jog čia lapkričio pradžioje planuojama atidaryti piceriją, kuri vienu metu galės priimti apie 90 lankytojų. Maitinimo įstaiga sukurs apie 30 naujų darbo vietų.
Uostamiestyje tai bus šeštoji šio tinklo picerija.
"Pastarojo meto statistika rodo, kad lankytojų daugėja, nors žmonės išleidžia mažiau pinigų. Mūsų tinklas yra mėgstamas, šiandien turime daugiau nei 200 tūkst. lojalių draugų. Tad tai teikia vilčių, kad žmonės ir ateityje nenusigręš", – kliūčių plėtrai nemato D.Kalina.
Pašnekovas vylėsi, jog ši vieta bus perspektyvi ir strategiškai patraukli lankytojams.
"Manome, tik laiko klausimas, kada Klaipėdos senamiestis atgis, ilgainiui turėtų gerokai daugėti ir turistų. Juo labiau kad į šią miesto dalį dar nebuvome įžengę", – aiškino D.Kalina.
Metų gimtadienio nesulaukė
Jau kurį laiką įkurtuvėms ruošiamasi ir buvusiame "Hero Inn" bare. Lipdukai ant langų skelbia, jog čia įsikurs "Friedricho bistro".
Praėjusių metų lapkričio viduryje į prašmatnų "Hero Inn" atidarymo vakarėlį pakvietęs žinomas uostamiesčio verslininkas Rimgaudas Kunstmonas tvirtino, jog savo energiją apsisprendė sutelkti į kitus dalykus.
"Šiandieninėje krizinėje situacijoje restoraninė veikla mažai pelninga, be to, kadangi turiu kitų verslų, nelieka laiko tinkamai ja užsiimti. Vis dėlto pagrindinė mano veikla – interjero projektavimas bei kiti dalykai, susiję su interjeru", – tvirtino R.Kunstmonas.
Verslininkas prisipažino, jog ilgainiui ketina galutinai atsiriboti ir nuo restorano "Skandalas" veiklos.
Planuoja plėtrą
Buvusiose "Hero Inn" patalpose įsikursiantis "Friedricho bistro" orientuosis į užkandžių asortimentą.
"Siūlysime didelę įvairovę tiek karštų, tiek šaltų užkandžių, desertų, minimaliai – karštų patiekalų. Tai bus baras su mūsų lankytojams įprasta "Friedricho pasažo" tvarka, maisto ir aptarnavimo kokybe. Tam šias patalpas ir įsigijome – atėjome dirbti rimtai ir ilgam", – tvirtino "Friedricho pasažo" savininkas Aidas Kaveckis.
Pašnekovo teigimu, šiuo metu bare diegiama moderni virtuvės įranga, šiek tiek bus pakoreguotas ir interjeras. A.Kaveckis vylėsi, jog bistro pavyks atidaryti lapkričio pabaigoje.
"Su "Friedricho bistro" persikeliame į kitą Danės pusę. Tai pirmasis mūsų plėtros žingsnis. Bet galiu užtikrinti, kad ne paskutinis – jau turime planų kitiems metams. Mieste yra labai daug "fainų" vietų, kurios nepanaudojamos, tad jau prieš pusmetį kalbėjau apie tai, jog tam tikras patalpas ketiname įsigyti", – aiškino pašnekovas.
Nebeliko vyninės
Tiesa, kol vieni verslininkai optimistiškai generuoja plėtros planus, kiti priversti "optimizuotis".
Beveik prieš mėnesį iš uostamiesčio pasitraukė senamiestyje, Sukilėlių gatvėje veikusi "Tappo D‘oro" vyninė.
"Teko užsidaryti dėl menko lankomumo ir nuostolingo verslo", – lakoniškai komentavo "Tappo D‘oro" Klaipėdos padalinio buvęs vadovas Rokas Valaitis.
Pašnekovo teigimu, savininkai neturėjo minčių ieškoti vyninei kitos vietos.
"Klaipėda apskritai nėra tinkamas miestas tokio pobūdžio verslui", – įsitikinęs R.Valaitis.
"Tappo D‘oro" vyninė uostamiestyje veikė dvejus metus.
Naujausi komentarai