Pereiti į pagrindinį turinį

Girulių apžvalgos aikštelę įvertino Klaipėdos meras

2016-08-03 13:46

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį per pietus lankėsi Girulių paplūdimyje. Čia miesto vadovas įvertino prižiūrėtojų įrengtą apžvalgos aikštelę ir grožėjosi peizažu iš jos.

Vaizdas: trečiadienį per pietus Girulių paplūdimyje apsilankęs miesto meras grožėjosi jūra iš naujos apžvalgos aikštelės.

Statinys Girulių paplūdimyje baigtas prieš kelias savaites. Iš eglės pagaminta aikštelė sumontuota ant polių suleistų į smėlį. Joje pastatyti uosio suoliukai, kad būtų galima prisėsti. Mediena impregnuota, kad ją mažiau veiktų drėgmė.

Įrengti ne tik laiptai į aikštelę, bet ir užvažiavimas. Jis skirtas mamoms, kurios į paplūdimį ateina su vaikais vežimėliuose, neįgaliesiems.

Tačiau biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas pripažino, kad vieniems judėjimo negalią turintiems žmonėms užvažiuoti į aikštelę yra sudėtinga.

Panduso kampas status. Neišėjo padaryti, kad šis atitiktų reikalavimus.

Tačiau V.Urbonas atkreipė dėmesį, kad dažniausiai į paplūdimius judėjimo negalią turintys žmonės atvažiuoja su artimaisiais. Prireikus užvažiuoti padės ir gelbėtojai, kurių postas šalia.

Apžvalgos aikštelės įrengimas atsiėjo apie 13 tūkst. eurų.

„Rinkomės geresnį medį, impregnavome, kad aikštelė būtų ilgaamžiškesnė“, – teigė vadovas.

Poilsiautojai jau spėjo įvertinti apžvalgos aikštelę. Kai kurie ateina pasigrožėti vaizdu, kai kurie surengia fotosesijas.

„Esame patenkinti, kad žmonėms patinka mūsų aikštelė. Vadinasi dirbame ne veltui“, – komentavo V.Urbonas.

Miesto merui paplūdimių prižiūrėtojai parodė ir naują keturratį, su kuriuos dirba gelbėtojai, garsiakalbius. Kalbėta ir apie perspektyvas. Atkreiptas dėmesys, kad ateityje reikia pasirūpinti, jog tualetas Girulių paplūdimyje būtų arčiau paplūdimio. Dabar iki jo reikia prieiti.

Dar šį sezoną Girulių paplūdimyje turėtų būti įrengtas metalinis sporto įrenginys. Pastarasis jau užsakytas. Laukiama, kol jis bus gautas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų