Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos mieste – knygų gurmanų puota

2018-10-05 09:00 diena.lt inf.

Ketvirtadienį prasidėjo VI Klaipėdos knygų mugė, kuri šįkart dedikuota Liudvikui Rėzai. Kasmet augantis ir vis daugiau spalvų įgaunantis renginys jau tapo ryškiu miesto kultūriniu reiškiniu.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio metais rengdami Klaipėdos knygų mugę organizatoriai kviečia prisiminti lietuvių literatūros istoriką ir kritiką, poetą, folkloristą, žymiausią XIX a. pradžios Prūsų Lietuvos kultūros puoselėtoją L.Rėzą, kuris prieš 200 metų atrado ir padovanojo mums K.Donelaitį: išlikusius originalus ir nuorašus sudėjo į vieną kūrinį, pavadino jį "Metais", išvertė į vokiečių kalbą ir 1818 m. Karaliaučiuje kartu su vertimu išspausdino.

Vakar Klaipėdos knygų mugės atidarymo proga buvo pristatyta nauja kompaktinė plokštelė "Metų" metai: Vyžlaukio "viežlybieji" ir "nenaudėliai".

Pirmą kartą vienoje plokštelėje įrašytas visas Kristijono Donelaičio literatūrinis palikimas, kurį įskaitė Klaipėdos aktoriai: Jūratė Jankauskaitė, Virginija Kochanskytė, Nijolė Narijauskaitė, Nijolė Sabulytė, Julija Sakalaitė, Sigutis Jačėnas, Linas Lukošius, Darius Meškauskas, Vytautas Paukštė, Aleksandras Šimanskis, Liudas Vyšniauskas. Atidarymo renginyje dalyvaus Juodkrantės Liudviko Rėzos kultūros centro folkloro ansamblis "Aušrinė" (vadovė Ramunė Pečiukonytė), leidėjas, aktorius Sigutis Jačėnas.

Organizatorių teigimu, mugės metu didžiausias dėmesys kreipiamas į knygas ir jas rašančiuosius, tačiau programa pasižymi ir renginių gausa, skirta įvairaus amžiaus lankytojams.

Rengiami naujausių knygų pristatymai, susitikimai ir diskusijos su knygų autoriais ir leidyklų atstovais, edukaciniai renginiai, meno parodos, filmų peržiūros, koncertai, spektakliai, konkursai bei žaidimai.

Tradicinė Klaipėdos knygų mugė tarsi knygų gurmanų puota, kurios meniu galima rasti pačios įvairiausios lektūros ir užsiėmimų, skatinančių skaitymą ir kūrybiškumą.

Šio renginio tikslas – populiarinti knygas ir skaitymo tradicijas Klaipėdos mieste bei Vakarų Lietuvos regione.

Klaipėdos knygų mugę dar galima aplankyti penktadienį ir šeštadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų