Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos taryboje bus permainų

2024-10-16 13:12

Po sekmadienį vykusių rinkimų paaiškėjo, kad pagal daugiamandatį sąrašą į Seimą jau yra išrinkta Klaipėdos vicemerė Lina Šukytė-Korsakė ir tarybos narys Vytautas Grubliauskas. Abu juos turės kas nors pakeisti. Būsimo vicemero personalija kol kas neatskleidžiama, o vietoj V. Grubliausko miesto taryboje dirbs Lilija Petraitienė.

Sugrįžimas: po penkerių metų pertraukos į miesto tarybą sugrįš socialdemokratų atstovė L. Petraitienė.
Sugrįžimas: po penkerių metų pertraukos į miesto tarybą sugrįš socialdemokratų atstovė L. Petraitienė. / Vytauto Petriko nuotr.

Vicemeras lieka paslaptimi

Nors per antrąjį rinkimų turą spalio 27-ąją Baltijos vienmandatėje rinkimų apygardoje rinkėjai galės balsuoti arba už L. Šukytę-Korsakę, arba už V. Grubliauską, abu šie politikai jau išrinkti į Seimą pagal daugiamandatį sąrašą.

Tad rinkimasis tarp vieno iš jų lems tik papildomą mandatą Seime „Nemuno aušros“ arba socialdemokratų partijai.

Panašu, jog nė vienas naujųjų parlamentarų Seimo nario mandato neatsisakys, tad dabartinėse pareigose juos turės kas nors pakeisti.

„Mes jau prieš pusę metų žinojome, kas mane pakeistų vicemerės poste, jei būčiau išrinkta į Seimą. Kas tas žmogus, atskleisti dar nenoriu. Viskas bus pateikta, kai ateis laikas. Mes esame valdančiojoje koalicijoje, mes deriname viską kartu. Kai susitiksime su meru, valdančiąja dauguma, pasitarsime ir pristatysime naują vicemerą. Jis nėra tarybos narys“, – teigė naujai išrinktoji Seimo narė, L. Šukytė-Korsakė.

Sugrįš po pertraukos

O štai, kas pakeis socialdemokratą V. Grubliauską miesto taryboje, jau aišku.

Tai – pernai po savivaldybės rinkimų ketvirtoje vietoje likusi jo partijos kolegė L. Petraitienė.

Turiu nuoširdžiai pripažinti, kad nepatekimas į miesto tarybą man buvo gana skaudus dalykas.

L. Petraitienė tarybos narė buvo 2011–2015 ir 2015–2019 metų kadencijose.

2019–2023 m. socialdemokratai savo atstovų Klaipėdos taryboje neturėjo, tad L. Petraitienė į savivaldybės politiką grįžta po penkerių metų pertraukos.

„Turiu nuoširdžiai pripažinti, kad nepatekimas į miesto tarybą man buvo gana skaudus dalykas. Tačiau turėjau su tuo susitaikyti. Per tą laiką kai kas pasikeitė, komitetų posėdžiai vyksta nuotoliniu būdu. Gal klystu, bet, manau, kad taip sprendimai priimami paviršutiniškai. Nebėra tokių aistringų ginčų, diskusijų ir įtikinėjimų, priimant miestui svarbius klausimus, kaip būdavo ankstesnėse kadencijose“, – kalbėjo L. Petraitienė.

Tikėtini pasikeitimai

Dar vienas arba du pasikeitimai miesto taryboje įvyktų, jei į Seimą po antrojo turo balsavimų būtų išrinkti vienas arba abu Klaipėdos politikai – „Nemuno aušros“ atstovai – Vidas Karolis ir Sergej Mažūga.

V. Karolis Danės vienmandatėje rinkimų apygardoje antrame ture susigrums su dabartiniu Seimo nariu konservatoriumi Audriumi Petrošiumi, o S. Mažūgos konkurentė Marių vienmandatėje rinkimų apygardoje bus parlamentarė „valstiečių“ atstovė Ligita Girskienė.

„Aušriečių“ sėkmės atveju miesto taryboje juos turėtų pakeisti jų partijos atstovas dantų technikas 64-erių Virgilijus Tamošaitis.

Jis Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktoje anketoje nurodo du savo teistumus, vienas jų išnykęs dar 1997 metais, o kito teistumo (už papirkimą) išnykimo ar panaikinimo data nenurodyta.

Antrasis kandidatas į miesto tarybą būtų dar vienas „Nemuno aušros“ atstovas, bendrovės dispečeris 51-erių Vygantas Šeimys.

Ar prireiks šių permainų, paaiškės po spalio 27-osios antrojo rinkimų turo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų