Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos valdžia ministeriją gali skųsti teismui

2013-04-12 18:02
Klaipėdos valdžia ministeriją gali skųsti teismui
Klaipėdos valdžia ministeriją gali skųsti teismui / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos valdžią ir Susisiekimo ministeriją netrukus gali įsukti teismų karuselė, nes abi pusės linkusios ginti savo poziciją dėl traukinių eismo ribojimo geležinkeliu palei Nemuno gatvę.

Įsakymo nesuderino

Uostamiesčio savivaldybę pasiekė žinia iš Vilniaus, kad susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius nepritars parengtam Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorės Juditos Simonavičiūtės įsakymo projektui. Jį patvirtinus, nuo birželio 1-osios naktimis būtų draudžiamas traukinių eismas geležinkeliu, kuris driekiasi palei Nemuno gatvę.

Taip esą gyventojai bent kiek būtų apsaugoti nuo triukšmo ir vibracijos, kurią priversti kęsti, nes Susisiekimo ministerija ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija esą nevykdo savo įsipareigojimų ir gyventojų iš Nemuno gatvės neiškeldina. Tai kainuotų apie 3,5 mln. litų.

„Susisiekimo ministerija, išnagrinėjusi susidariusią situaciją dėl triukšmo ir vibracijos Nemuno g. bei atsižvelgusi į šiuo metu vykdomas kompensacines triukšmo ir vibracijos mažinimo priemones bei į tai, kad svarstomi kiti klausimo sprendimo būdai, nederina Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymo projekto“, – pranešama uostamiesčio savivaldybei adresuotame rašte, kurį pasirašė susisiekimo ministras R.Sinkevičius.

Pasiūlė darbo grupę

Jis Klaipėdos valdžiai pasiūlė sudaryti specialią darbo grupę, į ją pakviesti Uosto direkcijos, „Lietuvos geležinkelių“, Susisiekimo ministerijos, suinteresuotų uosto krovos kompanijų atstovus. Tokia darbo grupė esą galėtų parengti triukšmo prevencijos veiksmų planą, numatyti tinkamą ir racionalų valstybės lėšų panaudojimą.

„Pirmiausia, ką svarstome gavę ministro atsakymą, skųsti sprendimą nederinti įsakymo dėl traukinių eismo ribojimo. Teismas juk gali būti ir mūsų pusėje. Savivaldybė turi teisę tais atvejais, kai dėl kokios nors veiklos žmonių gyvenimo sąlygos tampa nepakenčiamos, nutraukti tokią veiklą. Todėl ir gimė įsakymo projektas naktimis uždrausti traukinių eismą ties Nemuno gatve. Pagal tvarką tokį įsakymą turi suderinti Susisiekimo ministerija ir Sveikatos apsaugos ministerija. Pastaroji per jai pavaldžią įstaigą – Klaipėdos visuomenės sveikatos centrą – tai padarė, o Susisiekimo ministerija atsisakė. Tokį veiksmą ir galima skųsti teismui“, – aiškino Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Netvirtins kitų planų?

Jis abejojo, ar siūlomos triukšmo slopinimo sienelės Nemuno gatvėje išspręstų gyventojų problemas. Triukšmą jos esą gal ir sumažintų, bet vibracijos – ne.

„Balandžio pabaigoje į miesto tarybos posėdį „ateina“ dar vienas klausimas, susijęs su šiuo detaliuoju planu, dėl kurio vieno sprendinių – gyventojų iškeldinimo – ir kyla tiek nesutarimų. Bendrovė „Klaipėdos Smeltė“ pagal tą detalųjį planą savo 10–12 proc. teritorijos turi užsodinti želdiniais, bet prašo, kad miestas skirtų kitą plotą. Kai miesto tarybos nariai pamatys Susisiekimo ministerijos atsakymą dėl Nemuno gatvės, esu tikrai nelinkęs prognozuoti, kuo viskas baigsis dėl „Klaipėdos Smeltės“ prašymo“, – lyg ir neigiamą būsimą politikų reakciją bandė nuspėti A.Šulcas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų